Office 365 op een rijtje

Office 365 is een abonnementsconcept van Microsoft die bestaat uit:

  • applicaties als Word, Excel, Powerpoint, Outlook (en meer),
  • clouddiensten als dataopslag en mailserver.

De losse aanschaf van Office pakketten is daarmee niet meer nodig en ook zijn eigen servers (deels) overbodig. Voor een vast bedrag per maand krijgt u toegang tot de bekende Office programma’s die u per gebruiker mag installeren op wel 5 verschillende apparaten. Ook kunt u tot 1 Tb bestanden opslaan in uw eigen Office 365 omgeving (OneDrive/Teamsites) en eenvoudig delen met collega’s en anderen. Daarnaast voorziet Office 365 in uw complete e-mailomgeving (Exchange) waardoor u geen eigen mailserver meer nodig heeft.Office 365 devices
Veel inbegrepen en altijd up-to-date
In het maandelijkse bedrag is niet alleen de software voor meerdere apparaten inbegrepen, maar ook krachtige online diensten voor dataopslag, e-mail en samenwerking met collega’s of zakenrelaties. U heeft altijd recht op het gebruik van de meest recente versie van Office. U hoeft dus geen nieuwe software meer aan te schaffen.

Dankzij de online diensten heeft u geen mailserver meer nodig en in veel gevallen ook geen server voor uw bestanden.

Kosten
De abonnementen verschillen en afhankelijk van uw organisatie en wensen kunt u het abonnement kiezen dat het beste bij u past. Zo kunt u kiezen voor een abonnement zonder e-mail, maar ook voor een versie met e-mail en OneDrive, maar zonder de office programma’s.

Voor veel organisaties is het Business Premium abonnement een geschikte oplossing. Deze vorm kost €10,50 per gebruiker per maand (ex. btw). Hiervoor krijgt u:

  • Office programma’s te installeren op 5 apparaten per gebruiker (desktop, laptop, mobiele apparaten)
  • OneDrive dataopslag met 1TB opslagruimte
  • Office Online om ook online documenten te bewerken en te delen
  • E-mail met 50 GB opslag, contactpersonen en gedeelde agenda’s
  • Sites, teamsamenwerking met intranet en publieke website obv Sharepoint
  • Bedrijfs sociaal netwerk Yammer

Niet voor elke organisatie geschikt
Office 365 klinkt als een ideale oplossing, maar dit is niet voor elke organisatie het geval. Dit heeft ermee te maken dat Microsoft de dienst aanbiedt als cloud-dienst. Iedere afnemer van Office 365 krijgt precies dezelfde omgeving met dezelfde functionaliteiten. Deze kunnen inhoudelijk wel naar eigen wens worden aangepast, maar de onderliggende functies zijn voor iedereen gelijk. Ook organisaties die aan hele specifieke juridische richtlijnen moeten voldoen kunnen ook niet altijd gebruik maken van Office 365. En indien een specifieke Office versie gebruikt moet worden voor een ouder bedrijfssysteem die daar koppelingen mee maakt, is het niet mogelijk zomaar naar een oudere versie te migreren.

Informeer daarom altijd of Office 365 voor u een geschikte oplossing is. Brisk ICT heeft al jarenlange ervaring met systemen en het samenwerken van mensen en systemen. Wij kunnen u goed adviseren of Office 365 voor u geschikt is en en welke abonnementsvorm het beste bij uw organisatie past.

Implementatie en inrichting
In eerste instantie lijkt Office 365 allemaal gemak. Maar voordat uw organisatie er mee kan werken moet het wel helemaal worden ingericht. En in de meeste gevallen is dit werk voor specialisten. Een kostenpost waar u rekening mee moet houden die niet binnen het abonnementsbedrag valt. Om zeker te weten dat alles goed werkt, en om eventuele specifieke inrichtingswensen te kunnen uitvoeren, adviseren wij om de implementatie van Office 365 uit te besteden.

Welk abonnement?
Office 365 wordt aangeboden in een hele serie abonnementsvormen, elk met andere specificaties, mogelijkheden en prijzen. Abonnementsvormen kunnen worden gemixt of worden aangevuld met andere krachtige online business oplossingen zoals Microsoft Dynamics CRM. Het is daarom belangrijk dat u goed advies inwint welk abonnement, met welke mix van mogelijkheden het beste bij uw organisatie past.

Ook benieuwd naar Office 365 en de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact met ons op voor een advies op maat voor uw organisatie.

Bekijk een impressie van Office 365

Bron: Youtube Office Videos

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+