Microsoft 365

Stap over op Microsoft 365 Modern Desktop

De oplossing die servers overbodig maakt en om volledig cloud-gebaseerd te gaan werken. Met de Microsoft 365 Modern Desktop beschik je over het beste gereedschap (software) om je werk te doen en wordt jouw werkplek plaats-onafhankelijk. Productiviteit en vrijheid dus. Dat terwijl jouw organisatie volledig ‘in control’ blijft. Windows-apparaten (Apple/Android deels ook) worden centraal beheerd en gevoelige gegevens worden beschermd. De Microsoft 365 Modern Desktop is een totaaloplossing en biedt zowel gebruikers als de organisatie veel voordelen. Goede redenen om over te stappen naar Microsoft 365 Modern Desktop!

Wat is Microsoft 365 Modern Desktop precies?

Door het implementeren van Microsoft 365 Modern Desktop (Microsoft 365) in de organisatie, leg je de basis voor een complete ICT-werkplek en –infrastructuur oplossing. Het past goed in een ICT-omgeving waarbij business/branche-applicaties van de organisatie al in de cloud staan. Microsoft 365 lost daarmee voor elke organisatie een groot deel van de ICT-puzzel op. Microsoft 365 is een veilige omgeving waarmee medewerkers flexibel, op elk tijdstip en op elke locatie, kunnen werken.

Microsoft zelf over Microsoft 365: “Organisaties willen productievere medewerkers en stellen teamwork als belangrijke randvoorwaarde. Daarnaast zouden werknemers op elk tijdstip en locatie moeten kunnen werken. Dit moet uiteraard wel veilig gebeuren.”

Alles-in-een-oplossing

Microsoft 365 is een alles-in-een-oplossing, bestaande uit een slimme integratie van bestaande Microsoft-producten:

Office 365: ‘het beste gereedschap’ voor het verbeteren van de productiviteit van medewerkers met programma’s en online services zoals Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook met Exchange Online, OneDrive, Teams, Planner en SharePoint.

Windows 10 Enterprise/ -Business: ‘een plaats-onafhankelijke werkplek’ geoptimaliseerd voor cloud-baseerde en mobiele omgevingen. Deze Windows-upgrade biedt onder andere aanvullende beveiligingsvoorzieningen, Enterprise State Roaming, Defender en AutoPilot.

Enterprise Mobility + Security (EMS): ‘in control zijn’ zodat identiteiten, apparaten (Windows, Apple en Android) en gevoelige gegevens binnen de organisatie worden beheerd en beschermd. EMS bevat Microsoft-toepassingen zoals Azure Active Directory en Mobile Device Management (MDM)/Intune. 

M365

Waarom Microsoft 365 Modern Desktop?

Microsoft 365 biedt een complete cloud-gebaseerde ICT-werkplek en -infrastructuur. Eigen server(s) zijn daardoor niet meer nodig of worden overbodig, dat betekent lagere infrastructuurinvesteringen. Met Microsoft 365 worden medewerkers productiever, zijn bedrijfsgegevens goed beschermd en heeft de organisatie grip op ICT-kosten.

Dit wordt gerealiseerd door de kans op datalekken te verkleinen met ingebouwde beveiliging voor opslaan en delen van bestanden, versturen van e-mail en gebruikersapparaten. Zelfs het gebruik van verschillende type apparaten zoals een smartphone, tablet en computer wordt ondersteund.

Microsoft 365 is een abonnementsservice waarmee je altijd over de meest recente software beschikt en toegang hebt tot onlineservices van Microsoft. Hierdoor blijft ICT van de organisatie actueel, betaal je voor gebruik en zijn kosten inzichtelijk.

De implementatie/vervanging van een ICT-omgeving

Wanneer een ICT-omgeving geïmplementeerd of vervangen wordt, is de keuze van geschikte business/branche-applicaties voor de organisatie altijd leidend. Vaak worden deze applicaties aangeboden als een web-based SaaS, wat inhoudt dat deze applicatie toegankelijk is in een standaard internetbrowser, zoals Edge, Internet Explorer of Google Chrome. Om echt aan de slag te kunnen als medewerker is er rondom deze web-based business-/branche-applicaties een ICT-werkplek en -infrastructuur nodig.

Binnen deze ICT-werkplek en -infrastructuur dienen voorzieningen te zijn opgenomen voor:

  • apparaten zoals computerwerkplekken, laptops, tablets, smartphones, printers etc.;
  • systeem voor bedrijfsemail (en agenda’s);
  • opslag voor company- en gebruikersdata (documenten);
  • applicaties voor tekstverwerken, rekenbladen, presentaties en overige (grafische) tools;
  • centraal beheer en beveiliging van identiteiten, toepassingen, apparaten en bedrijfsgegevens.

Microsoft 365 Modern Desktop biedt al deze voorzieningen. Het is een alles-in-een-oplossing van Microsoft voor kantoorsoftware, onlineservices, plaats-onafhankelijke werkplek, beveiligen van bedrijfsgegevens en voor het beheren van apparaten.

Wat kan Brisk ICT voor jou betekenen

Elke organisatie is anders. Brisk ICT geeft advies op basis van de bestaande situatie en de wensen/eisen die er zijn voor een ICT-omgeving. Om organisaties volledig te ontzorgen levert Brisk ICT de ‘Managed Microsoft 365 Modern Desktop’. Hierbij wordt alles dat nodig is voor de ICT-werkplek en -infrastructuur van de organisatie geleverd en beheerd door Brisk ICT. Denk hierbij aan eindgebruikershelpdesk, het beheer van fysieke werkplekken, lokale infrastructuur, Microsoft 365 platform, maken van Office 365 databack-up en meer!

Wil jij dit ook voor jouw organisatie? Of alleen goed advies bij het kiezen van het juiste Microsoft 365-abonnement?

Neem daarvoor contact met ons op.

Neem contact op

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+