Geautomatiseerde uitrol

Mobiele apparaten automatisch

Computergemak dient de medewerker. Je haalt een nieuw apparaat uit de doos en wilt er direct mee aan de slag kunnen. Brisk ICT kan dat voor je regelen met behulp van een zogeheten Microsoft 365-tenant. Dit is speciale omgeving die Microsoft heeft gecreëerd voor jouw organisatie, met daarin alle online services.
In een afgeschermde en beveiligde cloudruimte zijn instellingen, gebruikers, bronnen en gegevens van jouw organisatie opgeslagen. Het enige dat er hoeft te gebeuren is het apparaat uitpakken en via internet contact laten maken met de tenant. Wij zorgen er dan voor dat alle juiste programma’s en instellingen automatisch worden ingeladen in de laptop, PC, telefoon of tablet van een medewerker. Dat scheelt tijd en kopzorgen.

Brisk ICT werkt met de zakelijke uitrolprogramma’s Autopilot van Windows, ADE (Automated Device Enrollment) van Apple en Samsung Knox. Dit zijn Mobile Device Management-oplossingen voor het beheren, beveiligen en installeren van mobiele apparaten binnen jouw organisatie.

 

Lees meer over geautomatiseerde uitrol in de klantcases Drents Archief en GPRI.

Wat kan een medewerker wel of niet doen met zijn device? De randvoorwaarden hiervoor leg je vast in Microsoft Intune. Hierin schrijf je apparaten in die bij de werkplek horen of iemands persoonlijk eigendom zijn. Vervolgens wijs je voor elk apparaat en iedere eindgebruiker bepaalde rollen of profielen toe. Bijvoorbeeld wel of geen toegang tot bepaalde apps. Zo waarborg je behalve de efficiëntie ook de veiligheid.

Je wilt medewerkers snel en veilig toegang geven tot apps en apparaten? Brisk ICT helpt je daarbij met geautomatiseerde uitroloplossingen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Een betrouwbaar en veilig netwerk met Brisk Firewall Service

Digitale communicatie is een levensader. Een betrouwbaar en veilig netwerk is onmisbaar voor je bedrijf. Een goede (router-)firewall is daarvoor noodzakelijk. Zo’n router-firewall (hierna: ‘firewall’) regelt en monitort al het inkomende en uitgaande verkeer, en fungeert ook als een poortwachter die verdacht inkomend of uitgaand verkeer kan blokkeren. Hoewel internetproviders ze gratis in bruikleen geven, raadt Brisk ICT zijn partners meestal aan om zelf een krachtige NextGen firewall aan te schaffen. We leveren met Brisk Firewall Service alle ondersteuning om up to date en up and running te blijven.  

3 Redenen om te kiezen voor een gedegen firewall

Van je internetprovider krijg je doorgaans een standaard router met firewall in bruikleen. Deze SOHO’s (Small Office Home Office) zijn prima voor thuis, maar de meeste organisaties schaffen toch een eigen firewall aan. Zo’n NextGen firewall is (veel) duurder, maar daar staan drie ijzersterke redenen tegenover.  

1. Een NextGen firewall heeft meer capaciteit

Een NextGen firewall heeft allereerst meer capaciteit. Dat betekent:
  • de firewall kan moeiteloos een groot aantal gebruikers tegelijkertijd aan
  • hij heeft ruimte voor het aansluiten van een extra internetprovider
  • netwerkapparaten die veel sessies starten kunnen een eigen configuratie krijgen
 

2. Je krijgt betere beveiliging

Je netwerk is met een NextGen firewall nog beter te beveiligen. Het internetverkeer kan bijvoorbeeld nog diepgaander gemonitord worden, tot op het niveau van je programma’s. Verdachte activiteit komt zo veel beter in beeld. Er kan Geofencing worden toegepast, waardoor internetverkeer vanuit risicogebieden standaard geblokkeerd wordt, en toegang tot gevaarlijke (phishing)websites wordt verhinderd. Stel dat je medewerkers per ongeluk een verkeerde link aanklikken, dan komen ze gewoon niet op de malafide site. Als je medewerkers van buiten toegang moeten hebben tot je bedrijfsnetwerk, kan de NextGen firewall zorgen voor een versleutelde toegangsverbinding (VPN). Zelfs een verbinding die van de gebruiker vraagt zich met MFA te identificeren.  

3. De firewall kan segmenteren

In NextGen firewall kun je voor verschillende gebruikers en gebruikersgroepen andere instellingen aanmaken. Zo creëer je bijvoorbeeld een veilig WiFi-netwerk voor gasten, zodat ze geen toegang hebben tot je vitale bedrijfsnetwerk. Je kunt ook VoIP en dataverkeer over verschillende poorten met de buitenwereld laten communiceren. Dat geeft een betere verbinding én betere spraakkwaliteit. En als je wilt dat slechts bepaalde medewerkers toegang hebben tot een bepaald deel van je netwerk, dan is dat met de NextGen firewall gewoon mogelijk.  

Instellen en monitoren? De Brisk Firewall Service

Het kiezen en configureren van je NextGen firewall is geen sinecure. Wij helpen jou graag kiezen. Vervolgens zorgen we dan, tegen een vaste prijs per maand dat alles steeds correct is ingesteld en blijft werken. Brisk Firewall Service noemen we dat. Onze service houdt onder andere in, dat we de status van de hardware en de software monitoren, en pro-actief zorgen voor de nieuwste firmware- en veiligheidsupdates. Uiteraard zorgen we dat backup van de ingewikkelde configuratie wordt opgeslagen. Bij Brisk ICT heb je bovendien doorwerkgarantie: bij een defect leveren we binnen 8 uur een leen-firewall. Zo is je firewall altijd op en top betrouwbaar. Het aangesloten netwerk functioneert naar behoren, en je verbinding intern en extern is goed beveiligd. Met een extra internetaansluiting waarborg je dat er altijd communicatie mogelijk is tussen het netwerk van je bedrijf en het internet.  

Je netwerk veilig, betrouwbaar en online

Wil je jouw NextGen firewall ook optimaal inzetten? Maak dan gebruik van de Brisk Firewall Service. Zo blijft je netwerk veilig, betrouwbaar en online. [...]

Waarschuwing voor alle organisaties die Windows 10 gebruiken

Waarschuwing voor alle organisaties die Windows 10 gebruiken

In oktober 2025 stopt Microsoft met het bijhouden van Windows 10. Er komen geen updates meer. Wil je veilig blijven werken, dan stap je dus over naar Windows 11. Upgrades naar Windows 11 vanaf Windows 10 zijn gratis, maar niet iedere pc of laptop is daarvoor geschikt. Controleer het nu, zodat je de aanschaf van nieuwe apparatuur nog mee kunt nemen in je begroting voor 2025.

Vanaf oktober 2025 is Windows 10 een veiligheidsrisico

Als iets nog goed bevalt, is het zonde om het te vervangen. Dat geldt ook voor Windows 10. Zijn opvolger is al drie jaar op de markt, maar tot nu toe zijn nog heel veel mensen niet overgestapt. Dat hoeft ook niet, want Microsoft levert immers nog steeds beveiligingsupdates! Maar... op 14 oktober 2025 zet het bedrijf een streep onder die ondersteuning. Vanaf dat moment is het gebruiken van Windows 10 dus een veiligheidsrisico.

Let op: niet elk apparaat is geschikt voor Windows 11

Dat betekent dus: overstappen naar Windows 11. Maar je kunt daarbij voor een onaangename verrassing komen te staan. Niet alle pc’s en laptops zijn namelijk geschikt voor het nieuwe besturingssysteem. Je kunt je apparaten nu op geschiktheid controleren, eventueel is daar een handig softwaretooltje voor beschikbaar. Zo weet je tijdig of je ze moet vervangen.

Voorkom onverwachte kosten

Kan mijn pc of laptop niet gewoon aangepast worden dan? Helaas: Windows 11 vraagt om een speciale beveiligingschip én om een processor met een bepaalde rekenkracht. Laten dat nu net onderdelen zijn die niet vervangen kunnen worden. Dus, inderdaad: de hele machine moet plaatsmaken voor een nieuwe. Vandaar dat we het nu onder je aandacht brengen, dan zit je straks niet met onverwachte kosten.

Ga er nu vast mee aan de slag

Wat je te doen staat: controleer of je computer geschikt is voor Windows 11. Dat moet je bij ieder apparaat doen. Je technisch consultant kan uiteraard ook je laptops en pc’s voor je nalopen. Geschikt? Zorg dan dat je vóór oktober 2025 het nieuwe besturingssysteem op orde hebt met de gratis upgrades naar Windows 11.

Neem alle kosten op in je begroting 

De upgrade van Windows 10 naar 11 die Microsoft aanbiedt is gratis. Zijn er apparaten die vervangen moeten worden? Overleg dan met je technisch consultant van Brisk ICT over de aanschaf van de nodige nieuwe laptops/pc’s. Vergeet niet om ook een inschatting te vragen hoeveel tijd het gaat kosten om de apparatuur bedrijfsklaar op te leveren. 

Check of alles blijft samenwerken

Heb je speciale software draaien op Windows 10? Heb je een client-server omgeving in de lucht of ben je afhankelijk van bepaalde hardware, zoals printers, en weet je niet zeker of die ook met een volgende Windowsversie samenwerken? Vraag dan voordat je overstapt aan je technisch consultant of alles compatibel is met Windows 11. Dan draait je bedrijf ook na de upgrade lekker verder.

Maak een upgradeplan met Brisk ICT

Denk je na het lezen van al die stappen: maar daar heb ik toch Brisk ICT voor? Klopt! We nemen je met plezier alle gedoe uit handen. Wij zorgen dat alles samen blijft werken, zodat jij je kan blijven concentreren op je business. Neem nu contact op met Brisk ICT voor een upgradeplan. [...]

Brisk ICT geeft meer kleur aan jouw kantoorautomatisering

Jouw computer zegt ‘nee’. Hoe fijn is het dan als je snel wordt geholpen. Je kunt weer verder…

Waarschijnlijk herken je bovenstaand voorbeeld. Maar er komt tegenwoordig heel wat kijken bij zorgeloos werken. Ict-dienstverlening omvat veel meer dan alleen hardware en software. Het gaat ook om perfecte ondersteuning en beheer op afstand of op locatie. En natuurlijk heeft informatiebeveiliging de hoogste prioriteit. Kantoorautomatisering verandert en Brisk ICT verandert mee. Je ziet dat bijvoorbeeld op onze vernieuwde website. Voorheen met één groen led-bolletje, dat werkplekautomatisering symboliseerde. Nu met twee extra bolletjes voor cyberveiligheid en beheer & ondersteuning. Hieronder lichten we de drie ict-pijlers kort toe.    

Werkplekautomatisering: de sleutel tot efficiëntie

Met het digitaliseren van werkprocessen valt veel winst te behalen. Je wilt de ict-werkplekken van je medewerkers daarom zo goed mogelijk faciliteren. Daarbij gaat het om laptops, pc’s, tablets, smartphones, kantoorapplicaties, internettelefonie, netwerken en de cloud. Brisk ICT biedt complete ict-oplossingen passend bij jouw wensen en mogelijkheden. We beschikken over jarenlange ervaring en bewezen deskundigheid met zowel Apple als Microsoft, lokaal, hybride en in de cloud.  

Cyberveiligheid: het fundament van moderne ict

Veiligheid is een absolute prioriteit geworden, in een tijd waarin cyberdreigingen voortdurend een andere gedaante aannemen. Als Brisk ICT zorgen we dat al jouw kritische bedrijfsapplicaties en data veilig zijn, zowel in de cloud als op locatie. Verder beschermen we je bedrijfsnetwerk tegen malware, hacking en phishing. Dat doen we met behulp van state-of-the-art toegangsbeveiliging. Daarnaast beschermen we bedrijfsdata met betrouwbare back-upoplossingen. Ook adviseren we jouw organisatie en medewerkers op het gebied van security awareness.  

Beheer & ondersteuning: de ruggengraat voor betrouwbare ict

Jouw bedrijfsautomatisering rendeert alleen als alles (samen)werkt. Gebruikers efficiënt en snel toegang geven tot ict-systemen regelen wij met geautomatiseerde uitrol van apparaten. We zorgen er bovendien voor dat je medewerkers ongestoord kunnen doorwerken. Met goede helpdesk-ondersteuning, back-up herstelservice en beheer op afstand of bij jou op locatie.  

Kan jouw organisatie ook wel wat meer kleur gebruiken?

Goede werkplekken, beveiliging en ondersteuning zijn onmisbaar voor de continuïteit van jouw organisatie. Brisk ICT biedt toekomstgericht ict-dienstverlening. Zodat jouw medewerkers productief, veilig en plezierig kunnen blijven doorwerken. Vandaag en morgen. Jouw persoonlijke technisch consultant of accountmanager bij Brisk ICT adviseert je graag. Kijk op www.brisk-ict.nl om meer te weten te komen over onze diensten en oplossingen. Of stuur nu meteen een berichtje. [...]