wifi netwerken

Wifi netwerken

 

Wifi is tegenwoordig onmisbaar geworden. Steeds meer apparaten maken gebruik van deze draadloze verbindingstechniek en ook gebruikers maken met steeds meer apparaten tegelijk wifigebruik van een draadloos netwerk. Een iPad bijvoorbeeld, kan zelfs niet anders het netwerk op. Maar ook gebruikers hebben steeds meer apparaten die tegelijk gebruik maken van een draadloos netwerk en een wifi gastnetwerk hoort al bijna tot de standaard faciliteiten.

Hierdoor ontstaat een toenemende belasting van de wifi netwerken, maar ook de stijgende hoeveelheid draadloze netwerken leveren problemen op. Slecht bereik, signaalsterkte problemen, trage draadloze netwerken en verbindingsproblemen komen daarmee regelmatig voor. Het is niet altijd makkelijk om te achterhalen waar de oorzaak van problemen met de wifi verbinding. Er zijn allerlei factoren van invloed op uw netwerk die niet zichtbaar zijn.

Wifi-Site-surveyDaarom biedt Brisk ICT de Wireless Site Survey, een meting die het gehele wifi netwerk op uw bedrijfslocatie in beeld brengt. Na een Site Survey is precies zichtbaar wat de knelpunten in uw wifi netwerk zijn, maar ook waar gaten in het netwerk zitten waar medewerkers of bezoekers geen dekking hebben.

Voor het opzetten van een nieuwe wifi omgeving is een Site Survey ook de aanbevolen eerste stap. Op deze manier is een nieuw netwerk van het begin af aan optimaal ingericht. Het juiste aantal acces points staan op de correcte plaatsen en garanderen daarmee een goed functionerend netwerk.

Een Wireless Site Survey kunnen wij voor u uitvoeren als u:

  • een nieuw wifi netwerk wilt,
  • uw wifi netwerk wilt uitbreiden of aanpassen,
  • storingen heeft in uw wifi netwerk,
  • in kaart wilt brengen hoe uw wifi netwerk functioneert en of de dekking toereikend is.

Na een Site Survey rapporteren we hoe het is gesteld met uw wifi netwerk, welke aanpassingen noodzakelijk zijn of ontwerpen we uw nieuw aan te leggen wifi netwerk.

Wifi-Site-survey-results

Wilt u meer informatie over een Wireless Site Survey? Neem dan contact met ons op.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+