Waarschuwing voor alle organisaties die Windows 10 gebruiken

Waarschuwing voor alle organisaties die Windows 10 gebruiken

In oktober 2025 stopt Microsoft met het bijhouden van Windows 10. Er komen geen updates meer. Wil je veilig blijven werken, dan stap je dus over naar Windows 11. Upgrades naar Windows 11 vanaf Windows 10 zijn gratis, maar niet iedere pc of laptop is daarvoor geschikt. Controleer het nu, zodat je de aanschaf van nieuwe apparatuur nog mee kunt nemen in je begroting voor 2025.

Vanaf oktober 2025 is Windows 10 een veiligheidsrisico

Als iets nog goed bevalt, is het zonde om het te vervangen. Dat geldt ook voor Windows 10. Zijn opvolger is al drie jaar op de markt, maar tot nu toe zijn nog heel veel mensen niet overgestapt. Dat hoeft ook niet, want Microsoft levert immers nog steeds beveiligingsupdates! Maar… op 14 oktober 2025 zet het bedrijf een streep onder die ondersteuning. Vanaf dat moment is het gebruiken van Windows 10 dus een veiligheidsrisico.

Let op: niet elk apparaat is geschikt voor Windows 11

Dat betekent dus: overstappen naar Windows 11. Maar je kunt daarbij voor een onaangename verrassing komen te staan. Niet alle pc’s en laptops zijn namelijk geschikt voor het nieuwe besturingssysteem. Je kunt je apparaten nu op geschiktheid controleren, eventueel is daar een handig softwaretooltje voor beschikbaar. Zo weet je tijdig of je ze moet vervangen.

Voorkom onverwachte kosten

Kan mijn pc of laptop niet gewoon aangepast worden dan? Helaas: Windows 11 vraagt om een speciale beveiligingschip én om een processor met een bepaalde rekenkracht. Laten dat nu net onderdelen zijn die niet vervangen kunnen worden. Dus, inderdaad: de hele machine moet plaatsmaken voor een nieuwe. Vandaar dat we het nu onder je aandacht brengen, dan zit je straks niet met onverwachte kosten.

Ga er nu vast mee aan de slag

Wat je te doen staat: controleer of je computer geschikt is voor Windows 11. Dat moet je bij ieder apparaat doen. Je technisch consultant kan uiteraard ook je laptops en pc’s voor je nalopen. Geschikt? Zorg dan dat je vóór oktober 2025 het nieuwe besturingssysteem op orde hebt met de gratis upgrades naar Windows 11.

Neem alle kosten op in je begroting 

De upgrade van Windows 10 naar 11 die Microsoft aanbiedt is gratis.

Zijn er apparaten die vervangen moeten worden? Overleg dan met je technisch consultant van Brisk ICT over de aanschaf van de nodige nieuwe laptops/pc’s. Vergeet niet om ook een inschatting te vragen hoeveel tijd het gaat kosten om de apparatuur bedrijfsklaar op te leveren. 

Check of alles blijft samenwerken

Heb je speciale software draaien op Windows 10? Heb je een client-server omgeving in de lucht of ben je afhankelijk van bepaalde hardware, zoals printers, en weet je niet zeker of die ook met een volgende Windowsversie samenwerken? Vraag dan voordat je overstapt aan je technisch consultant of alles compatibel is met Windows 11. Dan draait je bedrijf ook na de upgrade lekker verder.

Maak een upgradeplan met Brisk ICT

Denk je na het lezen van al die stappen: maar daar heb ik toch Brisk ICT voor? Klopt! We nemen je met plezier alle gedoe uit handen. Wij zorgen dat alles samen blijft werken, zodat jij je kan blijven concentreren op je business. Neem nu contact op met Brisk ICT voor een upgradeplan.