Microsoft Remote Desktop Services

microsoft remote desktop servicecs

 

Met Remote Desktop Services (RDS) kunnen uw medewerkers altijd, overal en vanaf elk apparaat werken zolang zij toegang hebben tot het netwerk of internet. De werkplek bestaat uit een Windows bureaublad (Desktop) die niet op de lokale computer is geïnstalleerd, maar op een server die elders staat (Remote), oftewel een Remote Desktop.
Windows-remote-desktop

Omdat het Windows bureaublad en de applicaties niet op een lokale computer staan, maar op een Remote Server, worden aan de computers op de werkplekken weinig eisen gesteld. Dit is een ideale oplossing voor organisaties met meerdere vestigingen, of medewerkers die vanuit huis werken of juist veel onderweg zijn. Zolang er een internetverbinding is kan er gewerkt worden op het bedrijfsnetwerk.

Na het inloggen komen medewerkers altijd op hun eigen bureaublad en hebben daar toegang tot al hun applicaties. Het is zelfs mogelijk om de verbinding te verbreken en op een later moment, op een andere computer opnieuw in te loggen en verder te werken aan openstaande documenten.

Ideaal dus voor medewerkers die werken op verschillende werkplekken of locaties. Maar ook voor medewerkers die graag werken op hun eigen device. Het maakt werken op een eigen device (Choose Your Own Device of Bring Your Own Device) volledig mogelijk. Of het nu een Windows computer of tablet is, een MacBook of een iPad, op elk apparaat heeft u toegang tot uw eigen bureaublad, bestanden en programma’s.

Uw gegevens zijn met Remote Desktop Service veiliger dan met lokale opslag. Aangezien de applicaties worden uitgevoerd op servers, wordt het risico voor vertrouwelijke gegevens beperkt omdat er geen data op de lokale computer terecht komen. Omdat alle applicaties centraal beheerd worden heeft u ook meer controle over de werkplekken. Dit is bijzonder handig voor medewerkers die zich bijvoorbeeld aan bedrijfsstandaarden moeten houden.

Brisk ICT kan u voorzien van alle benodigde hardware en software om op afstand werken mogelijk te maken. Wij geven u graag advies over wat het beste bij uw organisatie past.

 

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+