Veiligheid

Internetveiligheid als
hoogste prioriteit

Veiligheid

Informatiebeveiliging als
hoogste prioriteit

Veiligheid

Informatiebeveiliging als hoogste prioriteit

Ik wil contact

Als Brisk ICT hosten we al jouw kritische bedrijfsapplicaties veilig in de cloud. Verder beschermen we je bedrijfsnetwerk tegen malware, hacking en phishing. Dat doen we met behulp van state-of-the-art toegangsbeveiliging. Daarnaast beschermen we bedrijfsdata met betrouwbare back-upoplossingen en trainen we je medewerkers in security awareness.

3

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Ja, ik wil contact voor een offerte

Beperk toegang tot je data, haal de stofkam door je gastenlijst

Organisaties die nooit met externe partijen samenwerken... wij kennen ze niet. En dankzij de Microsoft Teams-omgeving is co-creatie met meerdere partijen supermakkelijk geworden. Ook als de partijen bestaan uit leden van verschillende teams binnen je organisatie trouwens. In Teams heeft iedereen steeds toegang tot de laatste versie van de projectdocumentatie, en je kunt elkaar binnen de omgeving van het project rechtstreeks ontmoeten en berichten sturen.  

Beheer de toegang zodra een project eindigt

Maar wat als een project erop zit? Of een externe partij haakt af? Zeker wanneer de groep met gevoelige informatie werkt, wil je niet dat mensen daar tot in de eeuwigheid toegang toe hebben. Je wilt, kortom, controle hebben over wie wanneer bij welke gegevens kan. Dat moet je zelfs kunnen laten zien als je accountantscontrole of een beveiligingsaudit krijgt. Neem bijvoorbeeld een interieurbouwer die samenwerkt met vormgevers en stoffeerders. Ze werken samen in Teams, en delen daar alle relevante ontwerpen. Als er een partij afhaakt, hoeft die natuurlijk niet op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen het project. En als het project is gestopt, hoeven de toegangsgegevens van de gasten niet in de organisatie te blijven rondzwerven. De stofkam erdoor!  

Oplossing: Microsoft Access reviews

Microsoft schiet te hulp met de functie Access reviews. Daarmee kun je, met een regelmaat die je zelf instelt, en volgens eigen regels, inzicht krijgen in wie er allemaal toegang heeft tot informatie in welke groep. En je kunt de rechten en rollen intrekken en wijzigen. Ook kun je medewerkers regelmatig opnieuw toegang laten vragen tot gevoelige informatie, om op die manier vinger aan de pols te houden.  

Voordelen en implementatie

Met Microsoft Access reviews houd je, ten slotte, ook grip op de rollen en rechten die gebruikers hebben. Zo voorkom je dat je deuren naar informatie openhoudt, die eigenlijk gesloten zouden moeten blijven. Optimaliseer je beveiliging met Brisk ICT. Ook voor jouw organisatie is Access reviews een superhandige dienst. Vraag je technisch consultant van Brisk ICT naar de mogelijkheden en voorwaarden. [...]

Zet Microsoft DLP aan, en voorkom een datalek

Oké, het zijn misschien geen staatsgeheimen, maar ook jouw organisatie heeft gevoelige informatie in huis. Natuurlijk wil je niet dat die uitlekt. Denk bijvoorbeeld aan de BSN’s van je medewerkers of een lijst met de IP-adressen in je netwerk. En stel dat de creditcardgegevens van je klanten via jou op straat zouden komen te liggen, dat zou een ramp zijn. Gelukkig heb je datalek-preventie binnen handbereik; een kwestie van instellen en aanzetten.  

Data Loss Prevention zit gewoon bij je 365 Business Premium

De simpele oplossing tegen datalekken is: verstuur gevoelige informatie in een versleutelde e-mail, of deel het veilig via Teams of SharePoint. Helaas... je werkt met mensen, en mensen zien in de gauwigheid de veiligheid wel eens over het hoofd. Gelukkig heeft Microsoft daar iets op bedacht. En die dienst zit gewoon bij je Microsoft 365 Business Premium abonnement! Je moet het maar weten. Microsoft noemt het DLP, Data Loss Prevention, en met deze dienst kun je je gegevens beschermen tegen verlies en tegen ongeoorloofde toegang, wijziging en gebruik.  

Een seintje: versleutelen graag

DLP is dus een clouddienst die gewoon beschikbaar is binnen je 365 Business Premium-licentie. Technisch is het een kwestie van instellen, aanzetten en klaar. Vanaf dat moment wordt alle verkeer dat via je Microsoft Cloud-omgeving loopt (e-mail, OneDrive, SharePoint, Teams) gemonitord op privacy-, concurrentie- en diefstalgevoelige gegevens. Worden die onbeveiligd gedeeld? Dan wordt het verkeer tegengehouden en krijgt de medewerker een seintje: versleutelen graag.  

Je bepaalt zelf hoe streng DLP monitort

Hoe streng je DLP wilt instellen, kun je zelf bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld een drempelwaarde instellen waaronder de clouddienst niet aanslaat. En het naar wens instellen is voor je technisch consultant relatief eenvoudig. Je kunt zelfs aangeven dat bepaalde gevoelige informatie wel intern mag worden uitgewisseld, maar niet extern.  

Onmisbaar voor je informatiebeveiliging

Het gebruik van DLP beschermt je gevoelige data. Daarmee is DLP onmisbaar binnen een informatiebeveiligingsstandaard zoals ISO 27001. Op termijn gaat de NIS2-wetgeving voor alle bedrijven gelden, en ook daarvoor moet je aantoonbaar beleid hebben om datalekken te voorkomen.  

Kortom: laat meteen DLP inschakelen

Gebruikt je organisatie Microsoft 365 Business Premium? Schakel dan de Clouddienst DLP van Microsoft in om je verkeer te controleren op gevoelige informatie, zoals bijvoorbeeld financiële gegevens, strategische bedrijfsinformatie en gegevens die privacygevoelig zijn. Laat DLP instellen door je Technisch Consultant van Brisk ICT. Eerst bepalen we welke mogelijkheden binnen DLP nodig zijn om aan jouw beveiligingswensen te voldoen, en daarna zorgen we dat het werkt. Meer informatie? Neem contact op met je consultant, of met de Security Officer van Brisk ICT. [...]

Een betrouwbaar en veilig netwerk met Brisk Firewall Service

Digitale communicatie is een levensader. Een betrouwbaar en veilig netwerk is onmisbaar voor je bedrijf. Een goede (router-)firewall is daarvoor noodzakelijk. Zo’n router-firewall (hierna: ‘firewall’) regelt en monitort al het inkomende en uitgaande verkeer, en fungeert ook als een poortwachter die verdacht inkomend of uitgaand verkeer kan blokkeren. Hoewel internetproviders ze gratis in bruikleen geven, raadt Brisk ICT zijn partners meestal aan om zelf een krachtige NextGen firewall aan te schaffen. We leveren met Brisk Firewall Service alle ondersteuning om up to date en up and running te blijven.  

3 Redenen om te kiezen voor een gedegen firewall

Van je internetprovider krijg je doorgaans een standaard router met firewall in bruikleen. Deze SOHO’s (Small Office Home Office) zijn prima voor thuis, maar de meeste organisaties schaffen toch een eigen firewall aan. Zo’n NextGen firewall is (veel) duurder, maar daar staan drie ijzersterke redenen tegenover.  

1. Een NextGen firewall heeft meer capaciteit

Een NextGen firewall heeft allereerst meer capaciteit. Dat betekent:
  • de firewall kan moeiteloos een groot aantal gebruikers tegelijkertijd aan
  • hij heeft ruimte voor het aansluiten van een extra internetprovider
  • netwerkapparaten die veel sessies starten kunnen een eigen configuratie krijgen
 

2. Je krijgt betere beveiliging

Je netwerk is met een NextGen firewall nog beter te beveiligen. Het internetverkeer kan bijvoorbeeld nog diepgaander gemonitord worden, tot op het niveau van je programma’s. Verdachte activiteit komt zo veel beter in beeld. Er kan Geofencing worden toegepast, waardoor internetverkeer vanuit risicogebieden standaard geblokkeerd wordt, en toegang tot gevaarlijke (phishing)websites wordt verhinderd. Stel dat je medewerkers per ongeluk een verkeerde link aanklikken, dan komen ze gewoon niet op de malafide site. Als je medewerkers van buiten toegang moeten hebben tot je bedrijfsnetwerk, kan de NextGen firewall zorgen voor een versleutelde toegangsverbinding (VPN). Zelfs een verbinding die van de gebruiker vraagt zich met MFA te identificeren.  

3. De firewall kan segmenteren

In NextGen firewall kun je voor verschillende gebruikers en gebruikersgroepen andere instellingen aanmaken. Zo creëer je bijvoorbeeld een veilig WiFi-netwerk voor gasten, zodat ze geen toegang hebben tot je vitale bedrijfsnetwerk. Je kunt ook VoIP en dataverkeer over verschillende poorten met de buitenwereld laten communiceren. Dat geeft een betere verbinding én betere spraakkwaliteit. En als je wilt dat slechts bepaalde medewerkers toegang hebben tot een bepaald deel van je netwerk, dan is dat met de NextGen firewall gewoon mogelijk.  

Instellen en monitoren? De Brisk Firewall Service

Het kiezen en configureren van je NextGen firewall is geen sinecure. Wij helpen jou graag kiezen. Vervolgens zorgen we dan, tegen een vaste prijs per maand dat alles steeds correct is ingesteld en blijft werken. Brisk Firewall Service noemen we dat. Onze service houdt onder andere in, dat we de status van de hardware en de software monitoren, en pro-actief zorgen voor de nieuwste firmware- en veiligheidsupdates. Uiteraard zorgen we dat backup van de ingewikkelde configuratie wordt opgeslagen. Bij Brisk ICT heb je bovendien doorwerkgarantie: bij een defect leveren we binnen 8 uur een leen-firewall. Zo is je firewall altijd op en top betrouwbaar. Het aangesloten netwerk functioneert naar behoren, en je verbinding intern en extern is goed beveiligd. Met een extra internetaansluiting waarborg je dat er altijd communicatie mogelijk is tussen het netwerk van je bedrijf en het internet.  

Je netwerk veilig, betrouwbaar en online

Wil je jouw NextGen firewall ook optimaal inzetten? Maak dan gebruik van de Brisk Firewall Service. Zo blijft je netwerk veilig, betrouwbaar en online. [...]