Overal vertrouwd werken met de Windows 365 Cloud-pc

Stel je voor dat je een computer hebt, die je vanaf elke plek en vanaf ieder apparaat kunt bedienen. Op afstand is alles te gebruiken, en je krijgt gewoon exact hetzelfde Windows bureaublad voor je neus met alle programma’s en iedere functie. Werk dus in de trein op je iPad verder aan het document dat nog openstond. Open op je privélaptop de ‘werkomgeving’ zonder dat je werkbestanden op je privécomputer terecht kunnen komen. Een computer maar dan in de cloud, dat is Windows 365 Cloud-pc.

Geen gesleep met je werklaptop meer

Omdat de Windows 365 Cloud-pc, de naam zegt het al, in de cloud staat, kun je thuis of op vakantie gewoon op je ‘werkcomputer’ aan de slag, zonder dat je het apparaat van kantoor hoeft mee te nemen. Dat scheelt een boel gesleep. En de Windows 365 Cloud-pc werkt ook vanaf je Apple apparaten. En dat voor een vast bedrag per maand.

Twee petten, 1 apparaat

Windows 365 Cloud-pc is natuurlijk ook ideaal als je hetzelfde apparaat wilt gebruiken voor twee verschillende werkomgevingen. Voor de ene job of functie gebruik je Windows 365 Cloud-pc, en voor de andere maak je gewoon gebruik van de programma’s en mailbox(en) die op je laptop, pc of tablet staan. Twee gescheiden werelden, de boel raakt niet door elkaar, wel zo fijn.

Tijdelijke krachten? Een Windows 365 Cloud-pc van de zaak

Werk je met vakantiekrachten of tijdelijke invallers? Die hoef je dankzij de Windows 365 Cloud-pc niet meer van een werklaptop te voorzien. Daarmee bespaar je geld en gedoe. Je geeft ze een vooraf geconfigureerde computer in de cloud en ze hebben toegang tot de werkomgeving en hun werkmail vanaf hun privé-apparaat, zonder dat er werkbestanden in hun privé-omgeving worden opgeslagen. Dienstverband afgelopen? Dan wordt de Windows 365 Cloud-pc verwijderd en kan de ex-werknemer nergens meer bij.

Computer stuk? Binnen no time weer online

Je zult het nét zien: ben je midden in een belangrijke order, scheidt je computer ermee uit. En je krijgt hem niet meer aan. En het is vrijdagmiddag. En je moet het voor het einde van de dag afleveren. Wat doe je dan? Je belt Brisk ICT en wij zorgen dat je op bijvoorbeeld je thuiscomputer gewoon je Windows 365 Cloud-pc kunt oproepen. Tijdens het ritje naar huis wordt alles klaargezet voor synchronisatie en als je arriveert tover je je vertrouwde desktop zo in de cloud tevoorschijn. En gelukkig: ook de laatste autosave is gewoon gesynchroniseerd.

In drie smaken verkrijgbaar

Je kunt bij Microsoft kiezen hoe krachtig je cloudcomputer moet zijn. Drie soorten zijn er, met steeds iets groter werkgeheugen, opslagcapaciteit en processorsnelheid. Brisk ICT kan je precies adviseren welke het beste bij jullie wensen past. Wat je verder nodig hebt om de Windows 365 Cloud-pc te kunnen gebruiken, is een licentie. Wij adviseren een licentie uit de Microsoft 365 Enterprise-selectie.

Schaalbaar en veilig

Omdat je Windows 365 Cloud-pc in de cloud van Microsoft staat, valt hij onder hun hoogwaardige SLA. En je kunt zoveel pc’s aanmaken als je wilt, gebaseerd op de optimale configuratie voor jouw onderneming. Werk je met parttimers, dan heeft Microsoft een speciale licentie voor je. Met de Windows 365 Cloud-pc Frontline licentie kun je 1 Windows 365 Cloud-pc afwisselend laten gebruiken door 3 users. Zoals je ook met de fysieke computer op de werkplek zou doen. De Windows 365 Cloud-pc is met de Frontline licentie door 1 persoon tegelijk te gebruiken.

Overal werken in je vertrouwde omgeving

Met de Windows 365 Cloud-pc van Microsoft zorg je dat je medewerkers overal kunnen werken binnen de vertrouwde werkcomputer. Uiteraard zorgt Brisk ICT voor precies de juiste configuratie. En, omdat je werk en privé op hetzelfde apparaat gescheiden houdt doordat alles van de Windows 365 Cloud-pc zich in de cloud bevindt, is het een superveilige manier van remote werken.

Meer weten? Neem contact met ons op.