Gallagher Europe

Gallagher Europe is een internationale groothandel en handelingsonderneming, met als focus elektrische afrastering binnen een breed agri-assortiment. “Ict is de verbindende factor voor veel van onze bedrijfsprocessen,” vertelt Ronald Wassink, Operations Manager bij de organisatie. “Van internationale telecommunicatie en e-mailverkeer tot orderverwerking en voorraadbeheer: bijna alle systemen hebben ict als drager.” Brisk ICT leverde een compleet nieuw serverplatform om de ict-processen van Gallagher Europe te moderniseren en te versnellen.

Nieuw ERP-systeem
Het bedrijfsautomatisering van Gallagher werd veelal geregeld via een verouderd ERP-systeem. Hiermee worden onder andere logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen ondergebracht in één bedrijfsbreed systeem. “Tijden veranderen, en daarmee ook onze verwachtingen van ict,” zegt Ronald. Daarom ging Gallagher Europe op zoek naar een nieuw, modern systeem voor bedrijfsautomatisering. “Dit ERP-systeem is het nieuwste van het nieuwste. Met SAP S/4HANA hebben we veel meer doorklikmogelijkheden. Zo kunnen we bijvoorbeeld sneller data analyseren, informatie verkrijgen en inzicht krijgen in de voorraden en bestellingen. Kortom, het helpt Gallagher Europe een stuk efficiënter te werken. Door deze moderne technologie kunnen we klanten beter helpen bij vragen. De informatie- en analysemogelijkheden zijn nu talrijk.”

Cloud vs. on-premise
De overgang naar het nieuwe systeem ging niet zonder slag of stoot. Ronald: “Onze SAP-partner bood aan om het ERP-systeem te draaien op een hostingplatform; kortom, werken in de cloud. Dit is de gebruikelijke manier van werken met SAP S/4HANA. We merkten al snel dat deze aanpak niet bij onze organisatie past. De behoefte aan een nieuw on-premise serverplatform groeide. Zo zijn de prestaties gegarandeerd, van de kantoren tot de warehouses.”

Het verzoek voor een on-premise serverplatform bleek ongebruikelijk. Ronald: “Als Gallagher Europe werden we geconfronteerd met hoge specificatie-eisen van SAP. SAP stelde allerlei randvoorwaarden om de beloofde snelheid te kunnen garanderen bij een serverplatform. Daarom werd het voor ons hoog tijd om in overleg te gaan met Brisk ICT.”

On-premise serverplatform
“Ons verzoek aan Brisk ICT: realiseer een compleet nieuw, on-premise serverplatform dat voldoet aan de voorwaarden van SAP. Een hele uitdaging, omdat het standaard ict-gebruik bij een MKB via een hostingplatform geregeld wordt. Er werden daarom hoge specificatie-eisen gesteld door SAP. Brisk ICT durfde de uitdaging samen met ons aan te gaan. Daarmee zwommen ze tegen de stroom in.”

“Brisk ICT deed onderzoek naar een geschikt serverplatform, passend bij de specificaties van SAP. Hierbij namen ze contact op met hardware-leveranciers en ervaren softwarespecialisten. Op basis van de uitkomsten werd een kostenplaatje opgesteld. Vergeleken met de cloud-oplossing bleek de on-premise-oplossing passend en voordelig, ondanks de strenge voorwaarden. Niets dan lof voor de oplossingsgerichte aanpak van Brisk ICT.”

Samenwerken
De samenwerking tussen Gallagher Europe en Brisk ICT verloopt uitstekend, aldus Ronald.  “Brisk ICT is al jaren ict-partner. De mensen van Brisk ICT denken mee, durven risico’s én verantwoordelijkheid te nemen en bovenal leveren ze wat er van ze gevraagd wordt. Hierbij is hun communicatie altijd down-to-earth, oplossingsgericht en onderhoudend. Ze zijn onze systeembeheerder in de breedste zin van het woord. Hierdoor kunnen we nu efficiënter werken op de manier die wij prettig vinden, op een compleet vernieuwd serverplatform. Zonder Brisk ICT was dat niet gelukt.”

ICT-platform Gallagher Europe in het kort: 

  • HPE Servers Proliant – SAP S4/HANA TDI Compliant
  • HPE FC SAN oplossing – SAP S4/HANA TDI Compliant
  • HPE Switching 10Gbe backbone
  • Vcenter management
  • VMware essentials
  • Veeam essentials Backup
  • Diensten Brisk ICT – 24/7 monitoring en brisk online backup