Hybride vergaderen met Microsoft Teams Rooms

Een deel van de aanwezigen zit klaar in de vergaderruimte op kantoor, anderen haken online aan. Bij de één doet de camera het niet, en de ander komt niet in de vergadering. Is de meeting uiteindelijk begonnen en wil je vanuit de fysieke zaal wat vertellen? Grote kans dat het geluid niet goed is of dat je lastig te zien bent. Een veelvoorkomend probleem, waar gelukkig een oplossing voor is; Microsoft Teams Rooms.

Wat is Microsoft Teams Rooms?

Microsoft Teams Rooms is een videovergadering-oplossing en bestaat zoals de meeste hardware-oplossingen uit een scherm, camera, speaker en microfoon. Deze onderdelen zijn aangesloten op een los device op de vergadertafel, het Teams Rooms Systeem. Hierop draait de software van Microsoft.

Met Microsoft Teams Rooms staat de online vergaderruimte centraal, in plaats van de gebruiker. Je nodigt dan ook de online ruimte uit, en niet de personen zelf. In de digitale vergaderzaal kun je videobellen. Je nodigt een collega uit met het e-mailadres van de digitale vergaderruimte. Met welk device je werkt en/of waar maakt niet meer uit.

De voordelen van Microsoft Teams Rooms

  1. Iedereen wordt gehoord

De hard- en software zorgt ervoor dat iedereen op hetzelfde niveau met elkaar kan spreken. De camera in de vergaderzaal wordt automatisch gericht op de persoon die aan het woord is. Spreekt een ander? Dan wordt het geluid in de zaal gedempt. De microfoons zijn zo ingesteld dat ze het juiste geluid feilloos oppikken.

  1. Gebruiksgemak

Met het touchscreen paneel op tafel nodig je eenvoudig collega’s uit aan de vergadering. Ook kan je de vergaderruimte reserveren en zie je tot wanneer de ruimte vrij is. Daarnaast neem je met één druk op de knop deel aan de vergadering. Bovendien neem je met Teams Rooms in slechts een paar seconden de vergadering op zodat je deze later kan terugkijken.

  1. Veiligheid voorop

Met Microsoft Teams Rooms voorkom je dat iemand die na jou de zaal betreedt toegang heeft tot jouw account. Simpelweg omdat je niet inlogt met je eigen gegevens, dus ook niet kan vergeten uit te loggen. Bij Teams Rooms is de beveiliging altijd encrypted. Dat betekent dat de gegevens van de vergadering worden gecodeerd zodat niet iedereen dit kan zien.

  1. Presenteren en interactie met online deelnemers

Teams Rooms biedt de mogelijkheid voor een configuratie met twee beeldschermen. Op het ene scherm jouw presentatie en op het andere scherm is de interactie met de online deelnemers te zien. Dit geeft alle deelnemers een groter gevoel van verbondenheid.

Onbezorgd online vergaderen

De grootte van de online en fysieke vergaderruimte kan behoorlijk uiteen lopen. Voor al deze toepassingen is een oplossing, zoals de grootte van het scherm, de soort camera en verschillende licenties. Bij grote vergaderingen zijn meer microfoons en camera’s nodig.

Wil je meer weten over Microsoft Teams Rooms? Neem contact op met Maico, de Microsoft Teams Rooms specialist. Als officiële partner van Microsoft richt Brisk ICT de Teams Rooms oplossing in en nemen we de nodige reboots en het uitvoeren van updates uit handen.