Zo gaat Office 2016 eruit zien op Windows 10

Sinds kort is er een preview versie van Office 2016 te downloaden in de Windows 10 beta store. Het office pakket staat pas voor het eind van dit jaar gepland, maar gebruikers kunnen de verschillende applicaties nu al uit proberen. De applicaties die momenteel gebruikt kunnen worden zijn; Excel, PowerPoint, Word en OneNote. Zo gaat Office 2016 eruit zien op Windows 10.

Officieel is de release datum voor Office 2016 nog niet bekend, maar Microsoft hint naar het einde van dit jaar. Er is dus een grote kans dat Office 2016 samen met Windows 10 wordt uitgebracht. De insteek van Microsoft bij dit nieuwe pakket is vooral dat ze er één geheel van willen maken. Microsoft was hiermee al aardig op weg door Excel, Word en PowerPoint hetzelfde uiterlijk te geven. Ook werd dit zelfde uiterlijk aangehouden op de Office applicaties voor Android en iOS.

Wat gelijk opvalt bij de nieuwe applicaties van Office 2016 is dat het er allemaal wat strakker uitziet. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat de nieuwe applicaties ook rekening houden met touch-screen gebruikers. Hierdoor worden de menu knoppen allemaal wat groter, maar ziet het er ook allemaal wat leger uit.

Excel in Office 2016

Excel in Office 2016

Word in Office 2016

Word in Office 2016

PowerPoint in Office 2016

PowerPoint in Office 2016

OneNote in Office 2016

OneNote in Office 2016

Delen

Over het algemeen zal het nieuwe Office pakket er voor veel mensen wat kaal uitzien. Maar dit zal ongetwijfeld een kwestie van wennen zijn. Ook kunnen documenten, net zoals in Office 2013, weer makkelijk gedeeld worden. Gebruikers kunnen uitgenodigd worden om documenten in te kijken of te bewerken, daarnaast kunnen documenten ook als complete bijlages worden verstuurd. Ook is Office 2016 geïntegreerd met OneDrive.

Momenteel zit Office 2016 nog in een beta fase, sommige onderdelen zullen dus nog niet naar wens werken, of zullen compleet ontbreken. Mocht u toch interesse hebben gekregen om eens te kijken, dan kunt u de preview versie vinden in de beta-store van Windows 10.

Labels:, ,

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+