zakelijk internet

Zakelijk internet

 

Betrouwbaar zakelijk internet is voor elke onderneming van belang. U wilt een snelle internetlijn tegen een betaalbaar tarief. Maar u wilt ook een betrouwbare lijn die genoeg capaciteit levert voor uw bedrijfsactiviteiten. De keuze aan leveranciers en soorten lijnen is divers, maar weet u wat voor u de beste optie is? Brisk ICT kan samen met u een goede keuze maken voor de meeste geschikte verbinding. Een keus die gebaseerd is op de mogelijkheden op uw locatie en de specificaties die passen bij uw bedrijfssituatie.

Zakelijk Internet Brisk ICT Groningen

Internetverbindingen
In de huidige markt zijn er diverse verbindingen mogelijk. Zo kennen we ADSL, VDSL, kabel en glasvezel (fiber). Het is van uw bedrijfslocatie afhankelijk welk type verbinding er voor u beschikbaar is. Twee veel gebruikte opties voor zakelijke verbindingen zijn glasvezel en VDSL.

Glasvezel
In Nederland is glasvezel steeds meer in opkomst en staat bekend om zijn hoge snelheden. De bandbreedte is vrijwel onbeperkt en downloaden en uploaden gaat met dezelfde snelheid. Werkt u met grote hoeveelheden data en heeft u behoefte aan altijd een supersnelle verbinding dan kan dit voor u een interessante verbinding zijn. Omdat de dekking nog niet landelijk is kan het echter zijn dat deze optie op uw bedrijfslocatie nog niet beschikbaar is.

VDSL
Dit staat voor Very High Bitrate Digital Subscriber Line. VDSL is de veel snellere opvolger van ADSL en is een zeer goed alternatief voor glasvezel. Voordelen van VDSL zijn hoge snelheden, grote landelijk dekking en dat tegen een prijs die vergelijkbaar is met de prijs van ADSL.

Waarvoor gebruikt u internet?
Als u uw internetverbinding alleen gebruikt voor e-mail en surfen op het web, dan heeft u aan een een standaard verbinding meestal ruim voldoende. Gebruikt u de verbinding intensief dan spelen er al snel andere belangen. Gebruikt u bijvoorbeeld de verbinding voor:

  • bedrijfssystemen die via een online verbinding draaien,
  • werken in de cloud,
  • telefonie via VOIP,
  • camerabewaking of alarm via een internetverbinding,
  • kassasystemen en pinautomaten die een constante verbinding nodig hebben.

Dan kan het zeer wenselijk zijn om een gedeelte van de internetlijn te reserveren voor deze diensten. Ze hebben dan een vast gedeelte van de lijn altijd beschikbaar die niet gestoord kan worden door andere bedrijfsactiviteiten. Stel dat een medewerker plotseling een grote hoeveelheid data moet verzenden of binnenhalen, dan zal deze handeling dus geen effect hebben op de vitale systemen.

Kiezen voor zekerheid
Is betrouwbaar internet essentieel voor uw bedrijfsvoering? Dan is het verstandig om te kiezen voor een overeenkomst waarbij u bij een eventuele storing direct geholpen wordt. Wat u dan niet wilt is in de wacht staan, of pas op de volgende werkdag geholpen worden.

Bij Brisk ICT staan we altijd direct voor u klaar. Wij weten als geen ander hoe belangrijk uw systemen en verbindingen zijn. Daarom helpen we u ook graag bij de keuze voor een goede en betrouwbare zakelijke internetverbinding.

Wilt u weten welke verbindingen er op uw locatie mogelijk zijn? Neem dan contact met ons op.

 

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+