Windows Server 2016 nu leverbaar: uitleg nieuw prijsmodel

Per oktober is Windows Server 2016 leverbaar via ‘Open License’, het meest gebruikte aankoopprogramma van Microsoft bij klanten van Brisk ICT. Windows Server 2016 kent vele interessante vernieuwingen. Alhoewel niet technisch van aard, is het nieuwe prijsmodel een belangrijke om zeker bij stil te staan. De uitleg die nu volgt is bedoeld voor lezers met enige kennis van (virtuele) server en Microsoft licenties.

brisk-ict-windows-server-10Bij Windows Server 2012 kocht je voor een fysieke server een “twee processor licentie” en daarmee kon je driemaal Windows Server installeren: één keer als host-server en twee keer als virtuele server. Vanaf heden zullen licentiekosten echter niet meer op basis van het aantal processors in een server berekend worden, maar worden de kosten aan de hand van het aantal cores berekend. De licentiepakketten zijn per twee cores verkrijgbaar.

Ook legt Microsoft minima op: er is een minimum van 8 cores per processor en 16 cores per server nodig. Er moeten dus acht licentiepakketten afgenomen worden, wat qua kosten nagenoeg gelijk is aan de huidige licentiekosten op basis van processors.

Kort samengevat

  • Alle fysieke cores in de server moeten gelicenseerd worden;
  • Er geldt een minimum van 8 core licenties per fysieke processor in de server;
  • Daarnaast geldt een minimum van twee processors per server, oftewel 16 cores per server;
  • De licenties worden per twee cores verkocht.

Heeft u vragen over de vernieuwingen en het nieuwe prijsmodel van Windows Server 2016? Neem dan vooral contact met ons op.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+