Windows en Windows Phone worden één besturingssysteem

Windows logoWindows en Windows Phone worden één, uniform besturingssysteem. Dat heeft Microsoft-ceo Satya Nadella gezegd bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Dat betekent onder meer dat er één applicatiewinkel voor Windows komt.

Het is niet bekend wanneer de eerste uniforme Windows-versie uitkomt; Nadella zegt enkel dat ‘de volgende versie van Windows zal worden gestroomlijnd van drie besturingssystemen naar één, uniform besturingssysteem’.

Hoewel Nadella geen huidige Windows-releases bij naam noemt in zijn bespreking van de kwartaalcijfers, bedoelt hij waarschijnlijk onder meer de Windows-versies voor de pc en telefoon. Het is onduidelijk of het derde systeem waar hij op doelt Windows RT voor tablets of Windows voor Xbox is.

De wijziging betekent dat applicaties zonder al te veel moeite in één keer voor de drie platformen kunnen worden gebouwd. Ook komt er een uniforme applicatiewinkel, belooft Nadella. Eerder kwam Microsoft al met een tool waarmee ontwikkelaars in één keer applicaties voor de pc, telefoon en Xbox kunnen bouwen.

Dinsdag verschenen de eerste screenshots van Windows 9, die volgens verschillende goed geïnformeerde websites authentiek zijn. Op de screenshots is onder meer een nieuw startmenu te zien. Microsoft heeft Windows 9 nog niet officieel aangekondigd. Windows 8 kwam uit in het najaar van 2012.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+