Windows 8 introductie, definitief einde Windows XP

Windows 8 is nu volop verkrijgbaar als voorgeïnstalleerd besturingssysteem op alle merken computers. Windows 8 is de opvolger van Windows 7 welke sinds 2009 beschikbaar is. Ondanks meerdere nieuwe Windows versies draaien veel zakelijk gebruikers nog steeds met het elf jaar oude Windows XP, volgens Microsoft is dit percentage binnen het MKB 50%. Microsoft heeft aangekondigd de ondersteuning van XP in april 2014 definitief te staken. Tijd om na te denken over een migratie. Noodzaak of niet; Windows 8 heeft veel te bieden.

Windows 8 is een (kleine) revolutie qua Windows systeem. Een ingrijpende verandering is de zogenaamde Metro interface. Hierbij is er geen sprake meer van een bureaublad vol met iconen, maar een scherm met tegel (tiles). Met deze verandering is Windows geschikt gemaakt voor beeldschermen van 7 tot 70 inch, zowel touchscreen als gewoon. Het is een goed besturingssysteem voor tablets geworden en dat heeft als groot voordeel dat zowel de PC als de tablet hetzelfde besturingssysteem en app’s hebben.

Introductie Windows 8
Om een indruk te krijgen van wat Windows 8 te bieden heeft of om op weg te komen met Windows 8 stelt Brisk ICT via onderstaande link het boekje “Introductie Windows 8” ter beschikking. Het boekje is in gemakkelijk taal geschreven en geïllustreerd met duidelijke afbeeldingen.

– klik hier voor Introductieboekje Windows 8 –

Windows8logo

Bron: Brisk ICT

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+