Windows 10 wordt automatisch gedownload

Zonder dat u er om vraagt en zonder dat u het ziet, is het mogelijk dat Windows 10 op uw computer wordt gedownload. Microsoft downloadt Windows 10 in een verborgen map op uw computer. Dat meldt technologiewebsite The Inquirer. Volgens Microsoft is het de bedoeling apparaten alvast voor te bereiden op een upgrade naar Windows 10.

Een lezer van The Inquirer ontdekte de verborgen map tijdens zijn zoektocht naar de reden waarom zijn internetverbinding plotseling zo traag werkte. Hij vond een map van 3,5 tot 6 GB met de naam $Windows.~BT op zijn computer. De download gebeurt gelijktijdig met het uitvoeren van andere updates.

Microsoft geeft hierover aan dat het gaat om een datapakket dat gebruikers nodig hebben als ze zouden willen upgraden naar Windows 10. “Mensen die gekozen hebben voor automatische updates via Windows Update helpen we om hun toestel klaar te maken voor Windows 10 door de data te downloaden die ze nodig hebben als ze zouden beslissen om te upgraden. Op het moment dat de upgrade klaar is, zal de gebruiker een melding ontvangen dat Windows 10 klaar staat om te installeren.”

Gebruikt u Windows 7 of 8 en ervaart u in de komende tijd een vertraging van uw internetverbinding? Of is uw schijf onverwacht voller zijn als u dacht? Dan kan het zijn dat Microsoft de update voor u klaar heeft gezet. U hoeft de update overigens niet uit te voeren als u de melding ontvangt dat Windows 10 voor u klaarstaat. Deze keuze maakt u zelf.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+