Zo werkt de Windows 10 upgrade

Microsoft heeft aangekondigd dat Windows 10 op 29 juli 2015 beschikbaar zal worden. Om voor veel gebruikers de overstap naar Windows 10 makkelijk te maken, stelt Microsoft deze als een gratis upgrade beschikbaar. De gratis upgrade is alleen beschikbaar voor in aanmerking komende apparaten met Windows 7 SP1, Windows 8.1 Update en Windows Phone 8.1.

App Download Windows 10Aanmelden voor de upgrade
Om de gratis upgrade te ontvangen moet u zich via de app Get Windows 10 aanmelden. Deze app beheert uw reservering, geeft informatie over Windows 10 en levert de Upgrade Advisor die controleert of uw apparaat geschikt is voor Windows 10. De app is beschikbaar op de meeste pc’s met Windows 7 Service Pack 1 (SP1) en Windows 8.1 Update. Ziet u de app nog niet? Dan heeft u waarschijnlijk niet de laatste updates van Windows geïnstalleerd of komt uw systeem niet voor de gratis upgrade in aanmerking.

Windows 10 meldingTussen aanmelden en upgraden
Na het aanmelden voor de upgrade rest er niets anders dan geduldig af te wachten totdat het 29 juli is. In de tussentijd zal Windows af en toe melden dat Windows 10 bijna beschikbaar is met meldingen zoals hiernaast. Deze berichten zijn niet alleen bedoeld om u te laten weten dat Windows 10 in aantocht is, maar ook om u er op te attenderen dat u weet of uw systeem klaar en geschikt voor de upgrade is.

Voorbereiden
Als u Windows 7 Service Pack 1 (SP1) of Windows 8.1 Update hebt, klikt u op ‘Controleer je pc’ in de Upgrade Advisor in de app Get Windows 10. Vervolgens wordt uw pc gecontroleerd en ontvangt u het bericht of deze geschikt is voor Windows 10. Daarnaast wordt er gekeken of er bekende compatibiliteitsproblemen zijn met uw bureaubladapps, verbonden apparaten of pc-componenten. Bekijk ook de systeemvereisten voor Windows 10 goed. De beschikbare functies kunnen per apparaat verschillen. Systeemvereisten voor Windows 10.

Maak voordat u upgrade naar Windows 10 eerst een systeem backup. Mochten er na de upgrade applicaties niet meer werken, of andere problemen zijn, dan kunt u altijd terug naar de vorige versie. Bent u een zakelijke gebruiker, overleg dan eerst met uw systeembeheerder of u de upgrade mag uitvoeren.

De upgrade
Op het moment dat Windows 10 daadwerkelijk beschikbaar is zal de app zich melden met de blijde boodschap en kunt u Windows 10 downloaden en installeren. Na de upgrade kunt u Windows 10 volledig gebruiken.

Er zijn echter wel enkele functies van Windows 10 die geavanceerde hardware vereisen, dus de beschikbaarheid kan variëren. Kijk voor meer informatie bij de specificaties die Microsoft beschrijft.

Windows 10 voor Windows Phone
Dit upgrade/reserveringsproces is alleen voor pc’s en tablets. Voor de meeste Windows 8.1 Phones komt de Windows 10-upgrade beschikbaar via een hardware leverancier, operator of telecomprovider. Specifieke informatie hierover geeft Microsoft op een later moment.

Meer informatie over Windows 10 publiceren wij zodra dit beschikbaar is. Wilt u in tussentijd meer informatie? Bekijk dan ook de veelgestelde vragen bij Microsoft over Windows 10.

Hulp bij installatie
Heeft u hulp nodig bij de installatie? Of wilt u de upgrade door ons laten uitvoeren? Maak dan een afspraak met een van onze consultants via info@brisk-ict.nl of 050 549 8000.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+