Windows 10 Anniversary Update levert problemen op

De eerste grote update van Windows 10, de Anniversary Update, is begin augustus uitgerold. Deze update heeft enkele nieuwe functionaliteiten en verbeteringen. De uitrol van deze update verloopt echter niet vlekkeloos: er zijn al meerdere problemen gemeld door gebruikers. Overweeg dus goed of u de update nu al uitvoert of nog even wacht.

Systemen kunnen bevriezen
Bij een aantal gebruikers liep het systeem vast na de update. Het ging hier alleen om gevallen waar het besturingssysteem geïnstalleerd staat op een SSD, terwijl de data en apps op een andere schijf staan. Microsoft heeft twee tijdelijke oplossingen gegeven, deze kunt u hier vinden.

Webcams werken niet meer
Brisk ICT problemen Windows 10 anniversary updateNa de update zijn er steeds meer klachten binnen gekomen van gebruikers die hun webcam niet meer kunnen gebruiken. Het beeld blijft vaak zwart, of de software van de webcam loopt vast waardoor de camera helemaal niet meer gebruikt kan worden. Drivers opnieuw installeren helpt niet. Microsoft heeft aangegeven te werken aan een oplossing, deze wordt opgenomen in de release van september. Er is geen andere oplossing voor het probleem, behalve de Anniversary Update niet uitvoeren. Heeft u dit toch al gedaan? Dan is de enige optie een rollback uitvoeren, maar doordat de bedenktijd door Microsoft van 30 dagen is teruggebracht naar 10, is dat voor veel gebruikers waarschijnlijk te laat.

Ons advies: wacht nog even
Als u de Windows 10 Anniversary Update nog niet hebt uitgevoerd, is het raadzaam hier nog even mee te wachten. Er zijn veel gebruikers die problemen melden, nog meer dan de bovenstaande twee problemen. Doordat de mogelijkheid om de update terug te draaien ook nog eens beperkt heeft tot 10 dagen, is het beter om de update op dit moment nog niet uit te voeren. Microsoft werkt aan de problemen en de verwachting is dat hier in de release van september een fix voor is.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+