Windows 10 S: de belangrijkste kenmerken

Eerder dit jaar heeft Microsoft Windows 10 S aangekondigd, een versie van Windows 10 die op systemen met lage hardware-eisen draait. Wat zijn de kenmerken van dit besturingssysteem?

Betere prestaties
Volgens Microsoft zou deze versie van het besturingssysteem betere prestaties hebben. Zo is de starttijd nog maar vijf seconden na de eerste keer inloggen. De prestaties gaan er niet op achteruit door het installeren en verwijderen van apps en ook de batterijduur zou erop vooruitgaan. Configureren van de software kan snel en eenvoudig met behulp van een USB-stick.

Alleen apps uit de Windows Store
Met Windows 10 S kunnen alleen apps uit de Windows Store gedraaid worden. Door het steeds uitgebreidere aanbod in de Store hoeft dit geen belemmering te zijn. Zo zullen ook de desktopversies (dus niet de huidige uitgeklede versie) van alle Office-producten, zoals Word, Excel en PowerPoint, door Microsoft aangeboden worden in de Windows Store. Wilt u toch applicaties gebruiken die (nog) niet beschikbaar zijn in de Windows Store? Dan moet u upgraden naar Windows 10 Pro (let op, eenmaal geüpgraded kunt u niet meer terug naar Windows 10 S).

Edge als standaard browser
De standaard browser van dit besturingssysteem is Microsoft Edge. Microsoft geeft hiervoor als reden aan dat Edge veiliger is dan browsers als Google Chrome of Mozilla Firefox. Deze browsers kunnen ook niet geïnstalleerd worden, aangezien deze niet beschikbaar zijn in de Windows Store.

Door Microsoft gecontroleerde beveiliging
Microsoft kan de beveiliging van apparaten beter waarborgen met Windows 10 S. Alleen apps uit de Windows Store zijn toegestaan en deze worden uitgevoerd in beveiligde containers. Hierdoor kunnen de apps niet bij andere onderdelen van het besturingssysteem. Ook door alleen de browser Edge toe te staan wil Microsoft Windows 10 S veiliger maken.

Hardware
Het besturingssysteem draait op Windows-apparaten maar is ook los te kopen. Microsoft heeft zelf een laptop ontworpen voor Windows 10 S, de Surface Laptop. Ook andere bedrijven, zoals Acer, Asus, Dell, HP  zullen met Windows 10 S-computers komen die voldoen aan de minimale specificaties van Microsoft. Microsoft geeft aan dat prijzen van deze laptops zullen starten vanaf 189 dollar.

Meer weten over Windows 10 S? Neem dan vooral eens contact met ons op.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+