Windows 10 loopt vast na update: Microsoft geeft tips

In augustus is de eerste grote update van Windows 10 uitgebracht: de Anniversary Update. Eerder bespraken we al wat enkele nieuwe functionaliteiten in deze update zijn. Sinds de lancering zijn er echter al meerdere meldingen binnengekomen van mensen die te maken hebben met een geheel vastlopend systeem door de update. Microsoft heeft dit probleem erkend en komt met tips om dit probleem te voorkomen of te verhelpen.

Brisk-ICT-Microsoft-Windows-10Tijdelijke oplossingen
Het probleem lijkt alleen voor te komen als het besturingssysteem geïnstalleerd staat op een SSD, terwijl data en apps op een andere schijf opgeslagen worden. Microsoft zoekt een oplossing voor het probleem. In de tussentijd zijn er enkele manieren om het probleem te omzeilen of tijdelijk op te lossen. Microsoft raad aan om in de veilige modus te werken en de apps en data op dezelfde schijf te zetten als het besturingssysteem. Een andere mogelijkheid is om terug te keren naar een eerdere ‘build’ van Windows 10. Hiervoor zijn twee opties (bekijk hier de uitgebreidere stappenplannen):

  • Maak gebruik van de Recovery Console: herstart de PC  nadat het inlogscherm in beeld is gekomen, met de Shift-toets ingedrukt. Er verschijnen opties op het scherm, kies voor Problemen oplossen en selecteer bij geavanceerde opties de keuze ‘eerdere build’.
  • Werkt de eerste optie niet? Zet dan een eerdere ‘build’ terug in de veilige modus via de Settings-app. Herstart de computer zodra het inlogscherm is verschenen met de Shift-toets ingedrukt. Zet de PC in veilige modus (zie hier hoe), open de Settings-app en selecteer de optie Update & beveiliging. Ga naar het tabje Herstel en selecteer de knop Start bij het kopje Terug naar een eerdere build. De Anniversary Update wordt dan teruggedraaid. Om te voorkomen dat de update opnieuw geïnstalleerd wordt, moet Automatisch updaten uitgeschakeld worden.

Microsoft werkt momenteel aan een oplossing voor dit probleem. Is uw PC ook vastgelopen en lukt het u niet om een eerdere ‘build’ van Windows 10 terug te zetten? Neem dan contact op met uw technisch consultant van Brisk ICT.

Bron: Microsoft

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+