Windows 10 het eerste jaar gratis

Windows 10 wordt na verschijning het eerste jaar een gratis upgrade voor alle gebruikers van Windows 7, Windows 8.1 en Windows Phone 8.1. Dat heeft Microsoft bekend gemaakt tijdens een presentatie over Windows 10. Wanneer een gekwalificeerd Windows apparaat eenmaal is bijgewerkt naar Windows 10, zal deze up to date gehouden worden gedurende de levensduur van het apparaat.

Gratis upgrade Windows 10

Er wordt specifiek een termijn van een jaar genoemd. De gebruikers van oudere Windows versies dienen binnen dit jaar Windows 10 te installeren en te activeren. Microsoft heeft nog niet bekend gemaakt hoeveel Windows 10 gaat kosten en of het misschien een abonnementsvorm gaat worden.

Microsoft introduceert deze gratis versie om zo veel mogelijk gebruikers de overstap te laten maken naar Windows 10 en niet te blijven hangen in een ouder besturingssysteem. Als we kijken naar hoeveel gebruikers Windows XP vorig jaar nog had en ook het aantal Windows 7 gebruikers nu nog, is dit een begrijpelijke move. Door de gratis upgrade periode maar kort te maken, probeert Microsoft de ingebruikname van Windows 10 een enorme boost te geven.

Een andere reden voor een gratis upgrade is dat Windows 10 met een groot aantal gebruikers een aantrekkelijk platform wordt voor software ontwikkelaars. Net als bij de iPad, iPhone en Android spelen software ontwikkelaars een belangrijke rol in het succes een platform. Als deze slimme strategie zijn vruchten afwerpt zal Microsoft nog steeds genoeg verdienen aan de verkoop van mobiele apparaten, developer tools en online services als Office 365, Azure etc.

Windows 10 is behalve voor pc’s, notebooks en tablets ook het nieuwe besturingssysteem voor kleine tablets en smartphones. Daarmee kunnen straks alle (Microsoft) devices op hetzelfde platform draaien en kunnen deze binnen dezelfde omgeving met elkaar samenwerken. Het is duidelijk belangrijk voor Microsoft dat Windows 10 een succes wordt!

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+