Windows 10: grote update in augustus

Een jaar na de lancering van Windows 10 komt Microsoft met de eerste grote update van het besturingssysteem. Vanaf 2 augustus is de Windows 10 Anniversary Update beschikbaar, alle gebruikers van Windows 10 kunnen deze update gratis uitvoeren.

Brisk ICT Groningen Windows 10 updateIn de update worden enkele verbeteringen en aanpassingen doorgevoerd. Zo is spraakassistent Cortana verbeterd, ook zal Cortana na de update in Nederland beschikbaar zijn. Er zijn wijzigingen doorgevoerd in het startmenu, in browser Edge is het nu mogelijk extensies toe te voegen en de update biedt een nieuwe hub voor apps die werken met de styluspen. Verder kunnen op een Windows 10-tablet, of op een computer die daarvoor geschikt is, snel aantekeningen geschreven of krabbels gemaakt worden.

Meer dan 350 miljoen apparaten
Microsoft heeft bekendgemaakt dat inmiddels op al meer dan 350 miljoen apparaten gebruik gemaakt wordt van Windows 10. Hiermee is dit de snelstgroeiende nieuwe Windows-versie tot nu toe.

Gratis update nog tot eind juli te downloaden
Gebruikers van Windows 7 en 8.1 kunnen Windows 10 gratis te installeren. De gratis update is nog tot het eind van de maand beschikbaar, na 29 juli moet betaald worden voor het besturingssysteem. Eerder zeiden we al dat de update voor privé gebruik veilig is en over het algemeen probleemloos verloopt. Bedrijven adviseerden we echter om er voorzichtig mee om te gaan: veel bedrijfsapplicaties, maar ook hardware zoals printers, ondersteunt Windows 10 nog niet. Lees hier meer over de risico’s voor organisaties. Wilt u toch overstappen? Neem dan eerst contact op met uw technisch consultant van Brisk ICT.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+