Windows 10 groeit hard in Nederland

Windows 10 heeft een maand na de officiële introductie wereldwijd een marktaandeel van ruim 5 procent. In Nederland is dat percentage een stuk hoger. Dat blijkt uit gegevens van statistiekenverzamelaars Statcounter en Netmarket Share. Zij houden het aantal gebruikers bij op basis van internetverkeer.

Over de maand augustus had Windows 10 volgens Netmarket Share wereldwijd een marktaandeel van 5,21 procent. Statcounter houdt het op 6,69 procent waarmee OS X, het besturingssysteem van Apple, al bijna is ingehaald.

Windows 10 werd op 29 juli uitgebracht en wordt sindsdien geleidelijk uitgerold. Het nieuwe besturingssysteem is gratis als update voor Windows 7 en 8 beschikbaar. Ook worden nieuwe pc’s met het besturingssysteem uitgerust.

Nederlandse groei
In Nederland ligt het marktaandeel van Windows 10 al een stuk hoger. Vorige week gebruikte volgens Statcounter 13,5 procent van alle Nederlandse internetgebruikers een Windows 10-pc. Daarmee is het nieuwe besturingssysteem groter dan OS X (12,6 procent) en komt het zelfs al in de buurt van Windows 8.1 (18,48 procent).

Windows 8.1 is bijna een jaar oud en samen met voorganger Windows 8 kreeg de versie veel kritiek. De adoptie ging vrij langzaam en Windows 7, dat inmiddels zes jaar oud is, bleef in populariteit groeien.

Sinds de lancering van Windows 10 is het wereldwijde aandeel van Windows 7 al afgenomen van 54,4 naar 52,8 procent. Windows 8.1 zakte tegelijkertijd van 16,45 naar 13,66 procent.

Wilt u ook de overstap maken naar Windows 10? Lees dan eerst ons artikel over wat u moet weten voordat u overstapt.

Bron: nu.nl

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+