Wijziging Microsoft 365 voorwaarden en prijzen

Eerder dit jaar kondigde Microsoft ‘nieuwe prijzen’ aan voor alle varianten van haar Microsoft 365 abonnementen. Dit is een eerste echte update van de prijzen (prijsverhoging) sinds Microsoft is gestart met Office 365 ruim tien jaar geleden. De prijsverhoging weerspiegelt de toegenomen waarde van 365 apps en services voor gebruikers en organisaties. Microsoft heeft in de afgelopen tien jaar veel extra’s toegevoegd in zowel de functionaliteit, de beveiligingsopties als het beheersbaar maken van ICT omgevingen. 

Microsoft 365 is anno nu, leidend binnen veel ICT infrastructuren van organisaties. Brisk ICT is Microsoft gecertificeerd en een expertise centrum als het gaat om inrichten en beheren van 365 omgevingen en het bieden van gebruikersondersteuning. Uiteraard kan zij ook de benodigde 365 abonnementen leveren.

Prijsverhoging per maart 2022

Microsoft 365 Business Premium en Business Basic zijn de meest gekozen en toegepaste abonnementen. De prijsverhogingen hiervan bedragen:

  • Microsoft 365 Business Basic +20%
  • Microsoft 365 Business Premium +10% 

Wijziging flexibiliteit voor afschalen licenties

Een tweede grote wijziging is dat per maart 2022 de ‘nieuwe prijzen’ alleen gelden voor jaarabonnementen. Dit betekent dat het afschalen van licenties op een Microsoft 365 abonnement alleen jaarlijks mogelijk is. Microsoft 365 klanten van Brisk ICT waren gewend dat mutaties in het personeelsbestand (Microsoft 365 gebruikers) maandelijks bijgewerkt werden en daarop ook de maandelijkse facturatie.

In de nieuwe situatie moet daarom jaarlijks bepaald worden met hoeveel licenties een organisatie het Microsoft-jaarabonnement wil verlengen. Gedurende de looptijd van het jaarabonnement is het wel mogelijk:

  • om extra gebruikers toe te voegen
  • abonnementen te upgraden naar een hoger plan

Microsoft biedt wel een mogelijkheid om per maand op te zeggen, echter deze flexibiliteit kost 20% meer ten opzicht van de ‘nieuwe prijzen’ voor een jaarabonnement.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+