cloud computing

Cloud Computing is het gebruik maken van applicaties en software die niet op je eigen server of in je eigen werkomgeving staan, maar online op het internet. Die online omgeving is in eigendom van een externe leverancier (bijvoorbeeld Microsoft).

Steeds meer organisaties ervaren de voordelen van cloud-technologie. Zo is veel minder tijd nodig voor het onderhoud van systemen en kan ‘ruimte’ variabel worden afgenomen. Toch zal niet alle IT naar de cloud verdwijnen. Er is immers al veel geïnvesteerd in het huidige IT-landschap en dat wordt niet zomaar aan de kant gezet.

Wat er wel gebeurt, is dat nieuwe applicaties met cloud-technologie worden ontwikkeld en geïntegreerd worden met de bestaande systemen op locatie (on-premise). Zo ontstaan er hybride cloud-omgevingen.

Personal cloud
Nieuwe ontwikkelingen in de cloud die snel worden overgenomen zien we op het vlak van de personal cloud. Denk daarbij aan het opslaan en delen van documenten via Dropbox, het sturen van e-mail via Gmail en Outlook en luisteren naar muziek via Spotify. Hoewel we er niet altijd bij stil staan, zijn we allemaal wel op een of andere manier bezig met onze persoonlijke cloud.

Mobile device management
Zakelijk gezien is de verwachting ook dat er steeds meer van deze faciliteiten ontstaan. De ‘Bring Your Own Device (BYOD) trend zet door, wat binnen organisaties zal leiden tot de vraag naar ‘mobile device management’.

Ook de vraag naar sociale netwerken zoals Facebook binnen een zakelijke omgeving wordt steeds groter. Spelers als Microsoft spelen hier op in door in het nieuwe SharePoint 2013 social networking functies te bieden.

Software as a service
Software as a Service, vaak afgekort als SaaS, is software die als een online dienst wordt aangeboden. Zo hoeft de software niet aangeschaft te worden, maar wordt een contract per gebruiker afgesloten, bijvoorbeeld per maand. De aanbieder zorgt voor installatie, onderhoud en beheer. De gebruiker gebruikt de software wanneer nodig.

Brisk ICT helpt haar klanten met cloud computing
…………………

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+