Spamberichten in iCloud Agenda

Spammers hebben een nieuwe manier gevonden om u lastig te vallen. Ze kunnen een uitnodiging sturen op uw iCloud adres voor een agenda item. In de beschrijving van het agenda item zetten ze dan een advertentie voor een bepaald product zoals u hieronder kunt zien. Omdat iCloud altijd een mail terugstuurt naar de afzender of de uitgenodigde de uitnodiging heeft geaccepteerd of heeft afgewezen, kunnen ze ook meteen zien of het iCloud email adres nog actief is.

icloud_spam_attack

Als u zulke spam ontvangt, druk dan niet op “Sla af” maar doe het volgende om er zeker van te zijn dat je deze meldingen niet nog vaker krijgt.

Maak een nieuwe agenda aan (op iOS onderaan het kopje Agenda’s → Wijzig → Voeg agenda toe) en op macOS via het menu Archief → Nieuwe Agenda) en noem die bijvoorbeeld spam. Vervolgens kun je de spam in deze agenda zetten en verwijder vervolgens deze gehele agenda die u net hebt aangemaakt met de naam spam. Hierdoor zullen de afspraken worden verwijderd maar zal de spammer geen email krijgen of u deze uitnodiging hebt geaccepteerd of hebt afgewezen. Hierdoor is de kans kleiner dat u in de toekomst nieuwe uitnodigingen zult krijgen.

spammmm-001 spammmm-002

 

 

 

 

 

 

 

 

Hebt u al wel op sla af gedrukt dan is er helaas niks meer aan te doen. Nu weten de spammers alleen dat het iCloud adres actief is en misschien zullen ze u in de toekomst nog een uitnodiging sturen. In de tussentijd hopen we dat Apple hier wat aan gaat doen en zullen u uiteraard daarvan op de hoogte brengen.

Bron: One More Thing

 

UPDATE 12/12/2016:

Op iCloud.com is nu een rapporteerfunctie toegevoegd. Deze wordt getoond als mensen een uitnodiging ontvangen en deze vervolgens kunnen melden als spam. Op deze manier kan Apple een database aanleggen om zo de spammers te blokkeren.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+