Sneller, stiller en zuiniger met een SSD harde schijf

Heeft u een trage pc of notebook? Of maakt uw notebook veel lawaai tijdens het gebruik en gebruikt deze ook nog eens veel energie? Vaak wordt op dat moment de overweging gemaakt om het apparaat te vervangen voor een nieuwe. Terwijl dat niet altijd noodzakelijk is. Naast de aanschaf van een nieuw systeem moet u ook al uw programma’s opnieuw installeren en documenten kopiëren. Kostbaar en tijdrovend.

Een betere optie is om uw hard disk te laten vervangen door een solid state drive (SSD). Een oude HDD bestaat uit een draaiende schijf en fysiek bewegende onderdelen, maar een SSD maakt gebruik van snel flash geheugen. Daarmee biedt een SSD veel grotere lees- en schrijfsnelheden (3x sneller), produceert de schijf nauwelijks geluid en verbruikt deze weinig energie. Resultaat: een veel snellere, stillere en energiezuiniger computer. Of het nu gaat om een pc, notebook of Mac, de prestaties van uw machine zullen enorm verbeteren. En het verlengt de levensduur van uw computer met jaren.

Vervangen-HDD-SSD

Door de oude schijf te klonen verliest u geen data of software en kunt u na de vervanging direct verder werken. Het klonen van een schijf betekent dat er een exacte kopie van uw oude schijf wordt gemaakt.

Enkele voorbeelden van snelheidsverschillen in opstarten van wat oudere laptops waarbij Brisk ICT de schijven heeft vervangen:

 • Laptop met Windows 7 waarvan de schijf is gekloond
  Opstarttijd met HDD: 1 minuut 46, opstarttijd met SSD: 34 seconden
 • Laptop met schone installatie van Windows 8
  Opstarttijd met HDD: 22 seconden, opstarttijd met SSD: 7 seconden
 • Laptop met Windows 8 waarvan de schijf is gekloond
  Opstarttijd met HDD: 34 seconden, opstarttijd met SSD: 11 seconden

Door het toepassen van optimalisatie van het systeem wordt maximaal gebruik gemaakt van de voordelen van de SSD. Windows is standaard ingesteld om te werken met een HDD. Dat is niet het meest geschikt voor SSD want deze schijf gaat op een andere manier met bestanden om. Bij een HDD bepaalt Windows waar de bestanden komen te staan, bij een SSD bepaalt de schijf zelf waar de bestanden komen te staan. Zonder optimalisatie kan niet de maximum snelheid worden behaald, wordt de schijf na verloop van tijd trager en zal de levensduur worden verkort.

“Brisk ICT heeft vandaag mijn laptop voorzien van de nieuwe SSD schijf. Op magische wijze hebben ze een kloon kunnen maken, waardoor er niets opnieuw geïnstalleerd hoefde te worden: hulde! Dat scheelt heel veel werk. Opstarten is nu binnen 10 seconden klaar. Dat horen we graag. Zit nu al weer een tijdje te werken en de stilte is oorverdovend. Zowel de fan als de schijf hoor ik niet meer.”
René Nicolai, CRM excellence

De kosten voor het vervangen van de schijf zijn altijd lager dan het vervangen van een compleet systeem. Brisk ICT rekent een all-in prijs voor het het klonen en vervangen van uw schijf.

 • Upgrade van pc of Mac met een 250GB SSD: € 209,-
 • Upgrade van notebook of MacBook met een 250GB SSD: € 199,-
 • Meerprijs voor 500GB (ipv 250GB): € 50,-
 • Meerprijs voor 1Tb (ipv 250GB): € 100,-
  (prijzen zijn exclusief btw)

Uw oude schijf ontvangt u weer terug in een behuizing zodat deze bruikbaar is als externe USB schijf.

Wilt u weten of het vervangen van uw HDD ook voor u mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+