In drie stappen klaar voor iOS8

Vanaf vandaag kun je het nieuwe iOS 8 over the air binnenhalen op je iDevice. Om dit helemaal vlekkeloos te laten verlopen heeft OMT drie tips op een rij gezet. Loop dit stappenplannetje even door en je bent helemaal ready voor iOS 8!

*Let op! dat je na de update naar iOS8 het nieuwe iCloud Drive pas activeert wanneer al je iCloud apparaten deze dienst ondersteunen. Dit wil zeggen dat al je iDevices voorzien moeten zijn van iOS 8 en je Mac van OS X Yosemite. Daarom raden we aan iCloud Drive pas te activeren wanneer OS X Yosemite beschikbaar is. Apps, gegevens en documenten synchroniseren nu via iCloud Drive in plaats van iCloud, dit kan tot conflicten leiden bij apparaten die deze dienst niet ondersteunen. Kies voor ‘Niet nu’ wanneer iOS je vraagt iCloud Drive te activeren. OS X Yosemite verschijnt naar verwachting rond 21 oktober.

Hoewel het bijna nooit misgaat met het updaten van iOS, is het toch verstandig om bijvoorbeeld een reservekopie te maken. Ook genoeg vrije ruimte en een volle accu zijn dingen waar je rekening mee moet houden voordat je gaat updaten. In dit artikel het volledige stappenplan.

Stap 1: check compatibiliteit 

Is jouw iDevice compatible?

Is jouw iDevice compatible?

iOS 8 kan veel moois, maar deze skills eisen wel wat kracht van het systeem. Dit betekent dat niet de hele Apple familie meer met de update overweg kan. Desalniettemin zullen veel mensen plezier kunnen beleven aan iOS 8. Voor gebruikers met een iPhone 4S of nieuwer komt iOS 8 beschikbaar, net als voor gebruikers met een iPad 2 of nieuwer. Mensen met een iPod Touch van de vijfde generatie kunnen ook hun software updaten. De iDevices die hier buiten vallen zullen bij een eerder iOS blijven hangen. Ach, een beetje nostalgie kan ook geen kwaad.

Stap 2: maak een reservekopie (back-up)

Maak een iCloud-reservekopie

Maak een iCloud-reservekopie

Het gaat bijna nooit mis met het updaten van iOS, maar het is altijd goed het zekere voor het onzekere te nemen. Het zou zonde zijn als je data verliest terwijl je je systeem aan het updaten bent. Een back-up maken kan op verschillende manieren. Het makkelijkste is om een iCloud-reservekopie te maken. Daarmee wordt je back-up weggeschreven in iCloud. Mocht er dan iets mis gaan, dan kun je deze draadloos weer binnenhalen op je iDevice en ben je niets kwijt. Maak een iCloud-reservekopie via Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie (laatste optie) > Maak nu een reservekopie.

Het is natuurlijk ook mogelijk een reservekopie te maken in iTunes. Koppel je iDevice met de kabel aan je computer en kies in het overzicht-scherm van je iDevice in iTunes voor ‘maak een reservekopie’. Zo staat je back-up niet in iCloud, maar wel op de harde schijf van je computer. Mocht er iets misgaan dan kun je de reservekopie tevens via iTunes weer terugzetten.

Stap 3: zorg voor genoeg vrije ruimte en een volle accu 

Zorg voor genoeg vrije ruimte en een volle accu.

Zorg voor genoeg vrije ruimte en een volle accu.

De update van iOS 8 zal niet bijzonder groot zijn, maar voor de installatie is rond de 3GB vrije ruimte nodig op je iDevice. Om het systeem te kunnen updaten worden er namelijk (tijdelijk) twee versies van iOS, naast elkaar op het iDevice gezet. iOS 7 is nodig om iOS 8 te kunnen downloaden, uitpakken en installeren. Na de installatie heb je de vrije ruimte weer geheel tot je beschikking. Check je vrije ruimte via Instellingen > Algemeen > Gebruik. Tik daar op een app om deze direct te verwijderen.

Een andere vereiste om de update te kunnen installeren is een volle accu. Zorg dat je meer dan 50% acculading hebt, of dat je iDevice aan de oplader ligt. iOS zal anders weigeren de update uit te voeren en het risico op fouten tijdens de installatie is groter. Tip van OMT: neem geen risico en leg je iDevice even aan de oplader.

Bron: Onemorething en Appletips.nl

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+