Preview van Windows 10 nu te downloaden en uit te proberen

Microsoft heeft inmiddels de preview-versie van Windows 10 online geplaatst. Iedereen die geïnteresseerd is en het nieuwe besturingssysteem wil uitproberen kan zich aanmelden. Na het aanmelden kan je de preview-versie downloaden en installeren. De definitieve versie van Windows 10 verschijnt pas in de tweede helft van 2015.Windows 10
Mensen die beschikken over een Windows-systeem kunnen ervoor kiezen om een installer te downloaden van slechts 4,6 MB. Deze zal vervolgens zelfstandig de benodigde ISO’s downloaden en installeren. Het is ook mogelijk om de installer te omzeilen en direct de ISO-bestanden te downloaden. Door de ISO-bestanden vervolgens op een USB-stick te plaatsen of te branden op DVD kan Windows 10 worden geïnstalleerd.

Het is aan te raden om Windows 10 niet als primair besturingssysteem te gaan gebruiken, maar op een aparte partitie naast je huidige besturingssysteem uit te proberen. Het gaat nog om een zeer vroege versie van Windows 10 die nog echt in een testfase verkeert. Het kan dus gebeuren dat zaken niet werken of niet goed werken, het besturingssysteem kan zelfs onstabiel worden en het systeem laten vastlopen.

Om Windows 10 te kunnen gebruiken moeten gebruikers zich aanmelden bij het zogenaamde “Windows Insider programma”, hiervoor is een Microsoft-account nodig.

De belangrijkste veranderingen in Windows 10 zijn onder meer de terugkeer van het startmenu uit Windows 7, wel zijn daar de nieuwe tegels van Windows 8 aan toegevoegd. Ook heeft het bureaublad in Windows 10 weer een veel prominentere rol gekregen, waardoor Windows 7 gebruikers zich hier meer thuis zullen voelen dan in Windows 8 of Windows 8.1. Besturing met toetsenbord en muis werkt weer een stuk beter.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft een testversie van een nieuwe Windows-versie online plaatst, zodat iedereen deze kan testen. Wel doet Microsoft het nu in een redelijk vroeg stadium en vraagt het meer dan ooit om feedback waarmee het besturingssysteem verbeterd kan worden.

Iedereen kan Windows 10 nu downloaden op: http://preview.windows.com.

Bron: Techzine.nl

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+