Paint niet meer als standaardprogramma, nog wel in Store

Deze week was er veel ophef omdat het erop leek dat Paint, het tekenprogramma dat al in 1985 voor het eerst beschikbaar was, zou verdwijnen. Microsoft plaatste Paint op een lijst met verouderde programma’s die niet verder ontwikkeld worden, wat leidde tot verwarring en ophef. Daarom heeft Microsoft een verklaring uitgebracht waarmee ze duidelijk willen maken dat Paint niet verdwijnt.

Niet meer standaard op Windows apparaten
In de volgende update voor Windows 10 die in de herfst uitgebracht wordt, de Creators Fall Update, zal Paint niet meer als standaardprogramma beschikbaar zijn. Het is onduidelijk of er nog updates zullen komen voor Paint. Wanneer de Creators Fall Update precies verschijnt, is ook nog niet duidelijk.

Beschikbaar in de Windows Store
In de verklaring die Microsoft heeft uitgebracht, melden ze dat het geliefde tekenprogramma gewoon beschikbaar blijft voor gebruikers van Windows 10. Paint zal als gratis download beschikbaar zijn in de Windows Store.

Paint 3D
Paint is ooit begonnen als PC Paintbrush in Windows 1.0. Kenmerkend was de simpele uitvoering en de eenvoud van het programma. 32 jaar later wordt het programma, ondanks de populariteit, bestempeld als verouderd. Wel is met de Creators Update in april Paint 3D geïntroduceerd, een vernieuwde versie van het tekenprogramma, waarmee het ook mogelijk is om 3D-objecten te tekenen en te bewerken. Dit programma is qua mogelijkheden een stuk uitgebreider en zal wel als standaardprogramma beschikbaar blijven in Windows 10.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+