Ondersteuning van Windows Server 2003/R2 stopt op 14 juli 2015

Einde-windows-server-2003Op 14 juli 2015 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows Server 2003/R2 en worden er geen updates en patches meer vrijgegeven. Dit als onderdeel van de reguliere cyclus voor productondersteuning.

Microsoft en Brisk ICT adviseren bedrijven die nu nog gebruikmaken van Windows Server 2003/ R2 over te stappen naar een toekomstbestendige IT-omgeving.

Na 14 juli 2015 worden door Microsoft geen zogenaamde kwetsbaarheden in het besturingssysteem gedicht. Deze verandering kan gevolgen hebben voor de veiligheid van systemen en de applicaties die hierop draaien. Hierdoor voldoen organisaties misschien niet langer aan diverse compliance-standaarden en de bedrijfscontinuïteit komt mogelijk in gevaar.

Maakt u gebruik van Windows Server 2003/R2?
Dan kunnen wij u helpen om naar een nieuwe serveromgeving te migreren. Enkele mogelijkheden voor een nieuwe omgeving zijn:

  • de bestaande server(s) vervangen voor Windows Server 2012/R2
  • uw ict-omgeving volledig migreren naar de cloud, bijvoorbeeld met iKantoor.
  • Mogelijk is office 365 voor u een geschikte oplossing.

Hulpmiddelen voor migratie
Microsoft ondersteunt u bij het migratieproces op een aantal manieren. Hieronder vindt u enkele resources die u kunt gebruiken:

Maakt u gebruik van Windows Server 2003/R2 en wilt u graag migreren naar een nieuwe omgeving? Neem dan contact met ons op. Ook huisartsenpraktijk Lewenborg is recentelijk overgestapt naar Windows Server 2012 R2. Lees hier hun ervaring hiermee.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+