Ondersteuning Microsoft Office 2007 vervalt in oktober

Office 2007 wordt vanaf 10 oktober 2017 niet meer ondersteund door Microsoft. Het einde van de levenscyclus die Microsoft hanteert bij software, is bereikt voor deze versie. Dit betekent dat er geen gratis of betaalde ondersteuning meer is, geen updates van technische aard en misschien wel het belangrijkst: geen nieuwe beveiligingsupdates. Dit laatste maakt de software erg kwetsbaar en organisaties doen er dan ook goed aan om tijdig over te stappen.

Nadelen van niet overstappen
Office 2007 zal niet opeens stoppen met werken, maar als u niet voor 10 oktober 2017 overstapt naar een nieuwer Office-pakket, zullen hier wel enkele nadelen aan verbonden zijn:

  • Na verloop van tijd zal steeds minder software- en hardware compatibel zijn met de Office-versie.
  • Mochten er problemen of bugs ontstaan in de software, dan wordt dit door Microsoft niet meer opgelost.
  • Er komen geen nieuwe beveiligingsupdates, wat betekent dat de software niet zonder risico gebruikt kan worden. Voor cybercriminelen en hackers zal dit een eenvoudig doelwit zijn en lekken in de software zullen niet meer gedicht worden door Microsoft.

Stap tijdig over
Als u momenteel nog gebruik maakt van Office 2007, dan adviseren wij u zo snel mogelijk over te stappen naar een nieuwe versie. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Los pakket: u kunt een los pakket kopen, zoals Office 2016. Hiermee heeft u de nieuwste versie van Office die nog jaren ondersteund wordt door Microsoft. U kunt dan gebruik maken van de bekende programma’s als Word, Excel, PowerPoint en Outlook
  • Office 365: een andere mogelijkheid is om over te stappen naar Office 365. U krijgt dan het volledige aanbod van Office-toepassingen, inclusief Skype voor bedrijven en opslagruimte op OneDrive. Er zijn verschillende pakketten waar u uit kunt kiezen, wilt u bijvoorbeeld mét zakelijke e-mailhosting of zonder? Met SharePoint of zonder? Daarnaast is Office 365 altijd up-to-date.

Office 2007 en de AVG
25 mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming in, wat betekent dat organisaties zowel organisatorisch als technische maatregelen moeten nemen om hieraan te voldoen. Gebruik maken van software die geen beveiligingsupdates meer krijgt is niet in lijn met de AVG, omdat hier lekken in kunnen ontstaan waar geen patches voor komen. Daarom raden wij sterk aan om, als u momenteel nog gebruik maakt van Office 2007, over te stappen naar Office 365 of Office 2016.

Werkt u nog met Office 2007 en heeft u hulp nodig bij overstappen naar een nieuw pakket? Of wilt u advies over wat het beste pakket is voor uw bedrijf? Neem dan vooral eens contact met ons op.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+