Omruilprogramma voor Apple lichtnetadapters wegens schokgevaar

Apple is een omruilprogramma gestart voor lichtnetadapters. In sommige gevallen kunnen deze adapters kapotgaan met als gevolg risico op elektrische schokken bij aanraking. Het gaat om het afneembare deel, de plug, van bepaalde lichtnetadapters die tussen 2003 en 2015 zijn meegeleverd met MacBooks en iPads, en van de reisstekker van Apple.

Controleer goed of dit ook betrekking heeft op de plug van uw lichtnetadapter. Alleen plugs met een vier- of vijfcijferige code zijn getroffen, net als plugs zonder code. De nieuw ontworpen adapters van Apple zijn wel veilig, deze zijn voorzien van een regiocode van drie letters.

Brisk ICT Groningen betrokken adapters Apple

Heeft u een betrokken adapter? Maak dan gebruik van het omruilprogramma van Apple om de afneembare plug gratis om te ruilen voor een nieuwe. Dit is eenvoudig online te regelen door naar deze website te gaan en een aantal gegevens in te vullen:

  • Ga naar de website van het omruilprogramma
  • Kies uw land
  • Voer het serienummer van uw apparaat in, lees hier waar dit nummer te vinden is
  • Log in met uw Apple ID en controleer uw contactgegevens
  • Bevestig de gegevens en klik op verstuur

Als u alle gegevens correct heeft ingevuld, ontvangt u een bevesting van Apple met een reparatienummer. Enkele dagen later zult u de nieuwe lichtnetadapter ontvangen op het opgegeven adres. Mogelijk moet hiervoor getekend worden. U kunt vervolgens de doos gebruiken om de oude stekker kosteloos terug te sturen naar Apple. U hoeft alleen de afneembare plug op te sturen, niet de adapter zelf.

Omruilen bij Brisk ICT
U kunt uw lichtnetadapter ook bij ons komen omruilen. We hebben nieuwe, veilige stekkers op voorraad, u kunt op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur langskomen met de plug van uw lichtnetadapter en meteen een nieuwe meenemen. Mail ons van tevoren even dat u uw plug wilt komen omruilen, dan reserveren we een stekker voor u.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+