Office 365: 10 mythes over overstappen naar de cloud

Alhoewel steeds meer bedrijven overstappen naar de cloud, met als grote voordelen de zakelijke flexibiliteit en kostenbesparing, zijn er nog een paar hardnekkige misvattingen over verhuizen naar de cloud. Zo is er ook over Office 365 tegenstrijdige informatie te vinden en Microsoft wil dit dan ook graag rechtzetten. In hun document Mythes over overstappen naar de cloud, ontkrachten ze de volgende negen mythes.

1: Office 365 bevat alleen Office-programma’s en kan alleen in de cloud gebruikt worden
Het pakket bevat verscheidene cloud-gebaseerde diensten. Denk hierbij aan de bekende Office-programma’s zoals Microsoft Word, Excel, PowerPoint en Outlook. De programma’s worden op uw apparaat geïnstalleerd, zodat u er ook offline mee kunt werken. Waar u uw data opslaat, lokaal of in de cloud, is geheel uw keuze. Verder kan het Office 365-pakket Exchange Online (mail en agenda), SharePoint Online, OneDrive voor Bedrijven, Skype voor Bedrijven en Yammer bevatten.

2: Door data in de cloud op te slaan, verliest een bedrijf controle over de technologie
Door over te stappen naar de cloud, hoeft er juist minder tijd besteedt te worden aan onderhoud van hardware en upgraden van software. Bovendien bespaart dit kosten die uitgegeven moeten worden aan servers voor data- en mailopslag. U bespaart dus tijd en geld, wat weer besteedt kan worden aan andere initiatieven.

3: Het is veiliger om data lokaal op te slaan dan in de cloud
Een hardnekkige mythe, maar data opslaan in de cloud is juist erg veilig is. Grote softwareleveranciers zoals Microsoft, besteden veel aandacht en geld aan beveiliging, maar ook aan naleving van wet- en regelgeving. De beste experts op dit gebied worden door Microsoft aangenomen om de veiligheid van uw data te waarborgen. Veel bedrijven hebben zelf niet de middelen en het budget om voor zo’n sterke beveiliging te zorgen.

Brisk ICT MIcrosoft Office 365 cloud4: Kiezen voor de cloud betekent dat álles verplaatst moet worden, er is geen middenweg
Zoals we in een eerder artikel al beschreven, is er naast alles naar de cloud verplaatsen of compleet lokaal werken nog een middenweg: een hybride oplossing. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om eerst alleen de e-mail naar de cloud te verhuizen, vervolgens kunnen andere applicaties volgen.

5: Overstappen naar de cloud en alle data migreren is een te grote uitdaging
Overstappen betekend inderdaad dat er veel data gemigreerd moet worden en dat kan uitdagind zijn. Maar door een goede voorbereiding en een stappenplan, is dit goed te behappen. Microsoft biedt verschillende handleidingen en online programma’s aan om u hierbij te ondersteunen, en ook Brisk ICT helpt u uiteraard graag bij dit proces.

6: Cyber-criminelen, bedrijfsspionnen en andere overheden kunnen bij de data in de cloud komen
De angst dat andere bedrijven en overheden bij uw data kan, is ongegrond. Uw eigen IT-afdeling beheert wie toegang heeft en stelt rechten en beperkingen in. U blijft de volledige eigenaar van de data die u in Office 365 opslaat. De medewerkers van Microsofts datacenter hebben geen toegang tot deze gegevens en Microsoft heeft verschillende principes en standaarden als het gaat om bescherming en privacy van uw data.

7: Er is geen verschil tussen Skype en Skype voor Bedrijven
Er is wel degelijk een verschil tussen beide versies, Skype voor Bedrijven heeft bijvoorbeeld veel meer functionaliteiten. Skype voor Bedrijven maakt het mogelijk om tot 250 mensen toe te voegen aan online vergaderingen, bovendien heeft u hier beveiliging op zakelijk niveau, is het geïntegreerd in het Office-pakket en kunnen de accounts van medewerkers beheerd worden.

8: E-mail in de cloud is helemaal niet handiger
Door zakelijke mail naar de cloud te verhuizen, zorgen de experts van Microsoft ervoor dat het lastige onderhoud uitgevoerd wordt. Updates en fixes worden, zodra ze beschikbaar zijn, automatisch opgehaald, het beheer en updaten is dus volledig geautomatiseerd. De IT-afdeling kan wel via het Exchange beheercentrum zelf de controle houden over bijvoorbeeld de functies en mogelijkheden voor uw bedrijf.

9: Het continu moeten updaten van Office 365 belemmert de werking van bedrijfskritische applicaties
Microsoft is zich bewust van het belang dat Office 365 compatibel is met uw bedrijfskritische applicaties en zorgt er dan ook zoveel mogelijk voor dat upgrades van Office deze software niet in de weg staan. De afgelopen twee jaar hebben maandelijkse updates van Office 365 bijvoorbeeld niet geresulteerd in objectmodel- of API-wijzigingen.

10: Om SharePoint Online te beheren moet je met allemaal nieuwe tools leren werken
SharePoint Online gebruikt dezelfde tools voor administratie en beheer als Sharepoint. Of je in de cloud, on-premise of hybride werkt maakt hiervoor niet uit.

Lees het document van Microsoft voor de volledige, uitgebreide ontkrachting van bovenstaande mythes, om zo uw twijfels over de overstap naar Office 365 weg te halen. Wilt u meer weten over Office 365 en welk pakket geschikt is voor uw organisatie? Neem dan vooral eens contact met ons op om een advies op maat te krijgen.

Lees het hele artikel

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+