Microsoft Office Lens, een handige scan app voor kantoor

makkelijk documenten scannen en delen

Office Lens, de handige scan-app van Microsoft die voorheen alleen beschikbaar was voor Windows Phone, heeft nu ook zijn weg gevonden naar iOS. Microsoft Office Lens gebruikt de camera van je iPhone om documenten in te scannen, schoont deze vervolgens op en bewaart ze. Zo heb je altijd bonnetjes, visitekaartjes of andere belangrijke papieren digitaal op zak.

De app herkent automatisch de randen van de documenten, dus je hoeft niet heel precies met je iPhone te richten. Wel heb je de mogelijkheid om gemaakte afbeeldingen alsnog te roteren of bij te snijden.

Office-lens-whiteboard    Office-lens-whiteboard-res    Office-lens-whiteboard-exp

Een toffe feature van Office Lens is de integratie met andere Microsoft-apps. Hierdoor kun je ingescande documenten opslaan in bijvoorbeeld OneNote, OneDrive of een andere clouddienst, als dat je voorkeur heeft. Daarnaast zijn bestanden om te zetten naar Word-, PowerPoint- of pdf-bestanden, die vervolgens worden overgeheveld naar OneDrive.

Verder is het handig dat Microsoft Office Lens werkt met OCR (Optical Character Recognition). Dit is een techniek die teksten of specifieke woorden binnen documenten automatisch herkent. Hierdoor zoek je sneller naar inhoud, als je bepaalde informatie nodig hebt of wil bewerken.

Microsoft Office Lens voor iOS downloaden

Microsoft Office Lens is gratis via de link hieronder te downloaden. Voor de installatie is iOS 8 of hoger en 11,8MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Bron: iphoned

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+