Microsoft Office krijgt Dropbox-integratie

Office-DropboxMicrosoft en Dropbox kondigden een onverwachte maar welkome samenwerking aan. De maker van Windows en Office gaat samenwerken en Dropbox integreren in zijn apps. Daarmee behoort de lock-in tot Microsoft OneDrive binnenkort tot het verleden.

De samenwerking houdt in dat gebruikers van Office for iPad documenten direct vanuit Dropbox kunnen openen en opslaan. Vanuit de Dropbox-app wordt het ook mogelijk om documenten te bewerken. Momenteel is het alleen mogelijk om Office-bestanden te bekijken. Volgend jaar kan bewerken ook vanuit de Dropbox-webapp.

Het is niet bekend of Office for Mac 2015, dat volgend jaar uitkomt, ook een vorm van integratie met Dropbox krijgt. Op de Mac is het al mogelijk om Dropbox standalone te installeren, de noodzaak lijkt daar minder groot.


Het openen of opslaan van een Office-document in Dropbox ziet er op de iPad als volgt uit. Duidelijk wordt dat meerdere Dropbox-accounts gekoppeld kunnen worden en Dropbox naast OneDrive gebruikt kan worden.
Dropbox app
Vanuit de Dropbox-app kunnen kleine bewerkingen op Office-documenten gedaan worden, maar alleen als het apparaat ook voorzien is van Office-software. Anders blijft de functionaliteit beperkt tot alleen lezen. In de Dropbox-webapp kunnen documenten altijd bewerkt worden.
Dropbox app edit
In een gesprek met TechCrunch liet Microsoft weten onder de indruk te zijn van de grootte van Dropbox. De opslagdienst heeft 80.000 betalende, vaak zakelijke klanten en honderden miljoenen persoonlijke gebruikers. De financiële details van de deal zijn niet bekend gemaakt, maar waarschijnlijk heeft Microsoft hiervoor in de buidel moeten tasten.

De samenwerking met Dropbox wil niet zeggen dat Microsoft zijn eigen OneDrive opgeeft. Bij een abonnement op Office 365 krijgen gebruikers sinds kort onbeperkte opslagruimte in OneDrive.
Bron: onemorething.nl / dropbox

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+