Microsoft komt deels terug op beperkingen OneDrive

logo-onedriveEnkele weken terug kondigde Microsoft aan te stoppen met het aanbieden van onbeperkte opslagruimte in OneDrive. Dit hebben ze gedaan omdat enkele gebruikers hier misbruikt van maakten, wat gevolgen had voor iedereen. Microsoft heeft excuses aangeboden voor deze beslissing en komt een deel van de gebruikers van OneDrive nu toch nog wat tegemoet.

Gebruikers met een gratis account moesten volgens de eerdere aankondiging 10GB aan ruimte inleveren en hielden daardoor nog maar 5GB over. Vanwege alle kritiek heeft Microsoft nu een pagina aangemaakt waar je kunt aangeven de 15GB opslagruimte te willen houden. Door hier op de knop te drukken kun je met je gratis account nog steeds gebruik maken van 15GB. Dit kan tot 31 januari, daarna verlaagt Microsoft de opslagruimte alsnog naar 5GB.

Microsoft komt ook een deel van de zakelijke gebruikers tegemoet. Eerder kondigde het bedrijf aan de opslagruimte van Office 365-gebruikers terug te draaien naar 1TB, maar sommige abonnementen komen alsnog in aanmerking voor onbeperkte opslag. Dit gaat om zakelijke gebruikers met een Enterprise (E3, E4 en E5) abonnement, gebruikers met een Onderwijs-abonnement of Overheid (E3, E4 en E5) abonnement, OneDrive for Business Plan 2 en SharePoint Online Plan 2. De rest van de abonnementen moet het alsnog doen met 1TB.

De upgrade naar onbeperkt omslag gaat niet automatisch. Als de grens van 1TB bereikt wordt, wordt de limiet verhoogd naar 5TB. Als een klant meer opslagruimte wil dan 5TB, moet daarvoor een verzoek worden ingediend bij Microsoft.

Bron: Techzine

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+