Microsoft introduceert all-in-one Surface Studio

Microsoft heeft op het Windows 10-evenement, een dag voor het Apple event waar de Mac centraal zal staan, de all-in-one Surface Studio aangekondigd, de eerste desktop-pc in de Surface-lijn en een concurrent van de iMac van Apple. De Surface Studio heeft een erg dun, kantelbaar touchscreen met, in tegenstelling tot de iMac, een platte achterkant.

Het scherm en specificaties
brisk-ict-microsoft-surface-studioDe Surface Studio heeft een scherm van 28” met een resolutie van 4500×3000 pixels. Het scherm zou haarscherp beeld moeten opleveren door de pixeldichtheid van 192 pixels per inch. Ook toont het scherm zeer natuurlijke kleuren door de gebruikte TrueColor-technologie. Door deze technologie kan het scherm meer dan een miljard kleuren tonen. De computer is opgebouwd uit aluminium en is slechts 12,5 millimeter dik. Het scherm van de Surface Studio is zeer kantelbaar en kan bijna helemaal platgelegd worden, wat bijvoorbeeld tekenen op het scherm goed mogelijk maakt.

De duurste variant van de Surface Studio draait op een Intel Core i7-processor, heeft een GTX 980M van Nvidia, 32GB werkgeheugen en 2 TB opslagruimte. De goedkoopste variant draait op een Intel Core i5-processor, heeft 8GB werkgeheugen, 1TB opslagruimte en heeft een GTX 965M. De hardware zit in een platte vierkante behuizing waar het scherm met scharnieren aan vastzit. Verder heeft de pc een SD-slot, vier USB 3.0 poorten, een minijack, Mini DisplayPort-uitgang, Ethernet-port en een webcam die authenticatie met Windows Hello ondersteund.

Tekentafel voor grafisch vormgevers
Met de Surface Studio richt Microsoft zich niet zozeer op consumenten, maar vooral op grafische vormgevers. Door het kantelbare scherm kan hij dan ook goed gebruikt worden om op te schrijven en tekenen. De Surface Pen werkt uiteraard ook op deze pc en om wat makkelijker te kunnen werken op het grote scherm, kan er met de arm op geleund worden, het scherm registreert alleen het gebruik van de pen en negeert de arm. Hierdoor kan de Surface Studio als het ware als tekentafel gebruikt worden.

Daarnaast introduceert Microsoft de Surface Dial, een draaiknop die op het scherm gelegd kan worden als deze platligt. Hiermee kan een gebruiker bijvoorbeeld inzoomen, kleuren aanpassen of scrollen in programma’s. De Dial moet binnenkort ook op andere Surface toestellen werken.

De Surface Studio wordt in december geleverd en is beschikbaar vanaf 2999 dollar, de duurste variant zal 4199 dollar kosten.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+