Microsoft 365, de ideale infrastructuur voor Apple gebruikers

De ideale manier om productief en centraal te werken, ongeacht de fysieke werkplek: dat is Microsoft 365. Deze totaaloplossing is nu ook goed te integreren voor organisaties met Apple-gebruikers. Rolf Glazenburg, technisch consultant van het eerste uur bij Brisk ICT, is enthousiast. Rolf vertelt meer over de voordelen van Microsoft 365. Een van deze voordelen is het slimme centrale beheer van apparaten en bedrijfsgegevens.

Microsoft 365 biedt een complete ict-infrastructuuroplossing voor veel organisaties,” steekt Rolf van wal. “Ook gebruikers van Apple-devices kunnen nu efficiënt werken in de cloud met Microsoft-producten als Word, Outlook en OneDrive.” Bovenal krijgen organisaties meer regie over het beheer en de beveiliging van hun ict-middelen met Microsoft 365. “Dat zijn belangrijke aspecten van bedrijfsautomatisering. Apple-gebruikers krijgen zo namelijk meer controle over het ict-gebruik, werkprocessen en de devices van hun organisatie.”

Mobile Device Management met Microsoft 365
Het beheer van de apparaten en gebruikersrechten (het Mobile Device Management) zit ingebakken in Microsoft 365. Zo is de applicatie Intune inbegrepen. “Met Intune wordt het mogelijk om vanuit een centrale plek heel gemakkelijk apparaten te installeren, beheren en beveiligen,” vertelt Rolf verder. “In deze tool zijn allerlei verschillende besturingssystemen te beheren, dus ook iOS en MacOS. Devices als iPhones, iPads en MacBooks kunnen zo gemakkelijk worden ingesteld. Dat maakt het Mobile Device Management wel zo overzichtelijk en efficiënt.”

“Devices als iPhones, iPads en MacBooks kunnen gemakkelijk worden ingesteld.”

Beheren van devices
De mogelijkheden van dit centrale beheer zijn talrijk, aldus Rolf. “Met maar één tool bepaalt een organisatie wie op welk moment en vanaf welk apparaat of systeem toegang heeft tot welke bedrijfsgegevens. Het is zo heel toegankelijk om op een veilige manier gebruikersrechten in te zien en in te stellen. Die controle hebben bedrijven zo zelf in de hand.” Is het bijvoorbeeld wenselijk dat medewerkers alleen op kantoor bij bepaalde gegevens kunnen? Dan is het mogelijk om IP-adressen van buiten kantoor te blokkeren. Het is voor medewerkers dan niet mogelijk om kantoorgegevens buiten de (kantoor)deur in te zien. “Deze handigheid is interessant voor veel bedrijven, zowel voor internationale organisaties als bedrijven met lokaal gebruik van ict. De gebruikersrechten van Apple-gebruikers zijn helemaal aan te passen aan de behoeften van het bedrijf.”

Maar ook bij kwijtgeraakte of gestolen devices blijft u de touwtjes in handen houden. “In het geval van diefstal of verlies van bijvoorbeeld een iPhone is het heel gemakkelijk om het device te wissen via Intune. Dit houdt in dat de fabrieksinstellingen worden teruggezet op het device. Bedrijfsgegevens blijven zo achter slot en grendel voor ongenodigden. Een hele geruststelling,” beaamt Rolf.

 

Brisk ICT en Microsoft 365
Brisk ICT speelt als ict-partij een sleutelrol bij het implementeren van Microsoft 365, en daarmee ook de beheermogelijkheden. “Wij inventariseren eerst wat een organisatie nodig heeft. Zo kijken we of het mogelijk is dat een organisatie volledig in de cloud werkt. Op basis van de organisatiebehoeften brengen we een advies uit. Past Microsoft 365 goed bij het bedrijf en de gewenste werkwijze? Dan zorgt Brisk ICT ervoor dat dit wordt geïmplementeerd, compleet met advies en uitleg.

Microsoft 365 vergt namelijk wel een andere manier van werken. De omslag van een server naar de cloud is te complex voor de gemiddelde MKB’er om zelf voor elkaar te krijgen. Daarom regelt Brisk ICT het. Maar ook zorgen we ervoor dat de complete beveiliging goed ingesteld wordt voor alle devices en dat iedereen weet welke tools van Microsoft 365 waarvoor te gebruiken zijn. Wij regelen daarmee de techniek en geven bovendien inzicht in de mogelijkheden van Microsoft 365, ook voor Apple-gebruikers.”

Benieuwd naar de mogelijkheden van Microsoft 365 voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+