Let op: ernstig lek in alle Word-versies

Er is momenteel een lek dat iedere versie van Microsoft Word kwetsbaar maakt voor malware. Opvallend is dat zelfs de nieuwste versie van Office 2016 op Windows 10 dit lek blijkt te hebben. Beveiligingsbedrijven FireEye en MacAfee hebben melding gemaakt van het lek. Volgens deze bedrijven wordt het lek misbruikt om middels besmette Word-documenten malware te verspreiden.

Pas op met openen van Word-bestanden via mail
De Word-documenten die malware bevatten, worden via e-mails verstuurd. Eenmaal geopend, maakt een code die in het bestand zit verbinding met een server van de aanvaller. Er wordt vervolgens kwaadaardige software gedownload die daarna meer bekende malware-varianten installeert. Om te voorkomen dat uw computer ook besmet wordt met malware, is het zaak erg voorzichtig te zijn met het openen van Word-bestanden die u via mail heeft ontvangen, zeker als u de afzender niet kent.

Houd uw systeem up-to-date
Op dinsdagen brengt Microsoft normaal gesproken beveiligingsupdates uit. Het is nog niet bekend of de update van deze dinsdag al een patch heeft voor het lek is, maar zorg ervoor dat u de updates uitvoert. Ook wordt door McAfee aangeraden om, tot het lek gedicht is, geen onbekende Word-bestanden te openen en om de beveiligde weergave in te schakelen.

Heeft u toch een verkeerde bijlage geopend? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, zodat we de schade kunnen beperken en de problemen voor zover mogelijk kunnen oplossen.

Bron: NU.nl

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+