iOS is momenteel groter dan Windows

Apple heeft meer producten dan Windows verkocht, met name iOS apparaten deden het erg goed. Verder is het nieuwste iOS (9) al op 75% van alle Apple apparaten geïnstalleerd.

Zoals u kunt zien in de grafiek hieronder heeft Apple meer dan 300 miljoen iPads, iPhones en Macs verkocht in 2015. Vooral de iPhone doet het erg goed. In 2015 zijn er 254 miljoen Windows apparaten verkocht. Dit betekent dat Apple voor het eerst groter is dan Windows. Er zijn rond de 10 miljoen Macs verkocht, wat betekent dat er 290 miljoen iOS apparaten zijn verkocht.

 

grafiek windows apple brisk-ict

 

 

 

 

 

 

 

 

Android is nog steeds de grootste speler in dit verhaal. Dit komt doordat iOS apparaten gemaakt worden door één fabrikant, namelijk Apple. Android draait op vele apparaten en is in allerlei varianten verkrijgbaar.
Apple 75% iOS9
Daarnaast heeft Apple bekend gemaakt dat iOS 9 geïnstalleerd is op 75% van alle actieve iOS apparaten. Dit heeft Apple laten weten op hun App Store support pagina voor ontwikkelaars. iOS 9 is uitgebracht in september 2015. 19% van de apparaten draait op iOS 8 en de andere 7% draait op nog eerdere versies.

Bron: 9to5mac

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+