Bug in iOS 9.3: Linkjes openen niet mogelijk (update: opgelost)

Update: probleem opgelost

Apple heeft een software-update, iOS 9.3.1., beschikbaar gesteld, waarmee het probleem met openen van links verholpen zou moeten zijn. Gebruikers van iOS 9.3 hadden problemen met het openen van linkjes in Safari.

Gebruikers van een iPhone of iPad kunnen de nieuwe update uitvoeren door naar Instellingen te gaan, Algemeen en vervolgens Software-update te kiezen.


9.3ios

 

Een bug in de nieuwste iOS, versie 9.3 zorgt ervoor dat bij veel mensen het openen van linkjes in Safari, Berichten of Mail niet mogelijk is. Dit is voornamelijk het geval bij de nieuwste Apple apparaten zoals de iPhone 6S en de iPhone 6s Plus, maar ook oudere apparaten kunnen hier last van hebben.

Als u getroffen bent door de bug is het in bijvoorbeeld Safari niet mogelijk om op een link te klikken in de zoekresultaten van Google. Het herstarten van het toestel helpt in dit geval niet en ook het terugzetten naar de fabrieksinstellingen verhelpt deze bug niet. Er is gister een update uitgekomen maar deze verhelpt helaas niet dit specifieke probleem.

Apple heeft beloofd om de komende dagen een update uit te brengen waarin deze bug verholpen moet zijn. Om voorlopig toch linkjes te kunnen openen adviseert Apple om Javascript tijdelijk uit te zetten. Hiervoor doet u het volgende:

  1. Ga naar: Instellingen > Safari > Geavanceerd.
  2. Zet de schakelaar bij Javascript uit.

We wachten af wanneer deze bug verholpen zal zijn en houden u uiteraard op de hoogte.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+