Interview: Brisk ICT helpt MKB van technische zorgen af

Brisk ICT in Groningen is een automatiseringsbedrijf wat zich van zijn concurrentie onderscheidt door zijn gerichtheid op het Midden – en Klein Bedrijf (MKB). Ander bijzonderheid is dat het bedrijf zowel Microsoft als Apple systemen kan leveren, met elkaar kan laten communiceren en kan beheren.

Brisk ICT is, zo blijkt uit de lezing van accountmanagers Harry Bos (Microsoft) en Joan Stulp (Apple), gespecialiseerd in het beheer en onderhoud van het technisch platform (= computernetwerk) waarvoor de specificaties worden bepaald door de bedrijfsapplicaties. “Het is een gouden regel”, zo zegt Harry Bos, “dat alles wat wij bedenken is afgeleid van wat de software vraagt. De applicatie bepaalt altijd hoe een technisch platform eruit komt te zien.”

De belangrijkste dienst van Brisk ICT is het beheer en onderhoud van een technisch platform aan MKB-bedrijven zonder of met één systeembeheerder, die tijdens ziekte of vakantie kan worden vervangen. Als dat wordt gedaan, wordt de onderneming met tien hoogwaardig opgeleide personeelsleden ook vaak geconfronteerd met uitbreidingen van systemen.

Brisk ICT is met een nieuwe dienst begonnen onder de naam Brisk Online Back-up. Het idee erachter is dat een bedrijf de beschikking heeft over een dagelijks geautomatiseerde interne en een externe back-up. In geval van nood is er dan altijd een back-up voorhanden. Daarbij wordt de garantie gegeven, dat een back-up binnen een aantal uren op locatie kan worden geleverd.

Harry Bos en Joan Stulp signaleren dat MKB-bedrijven steeds minder techniek in huis willen hebben en door de snelheid van internet server en bedrijfsapplicaties buitenshuis laten hosten, en intern alleen nog maar voorzien willen zijn van een beeldscherm en toetsenbord.

Volgens beiden kan voldaan worden aan de behoefte binnen het MKB om de eigen regie over de server te houden en kan het beheer worden uitbesteed. “Het is zeker een gat in de markt waar we graag op inspelen”, aldus de accountmanagers, die tevens nieuwe mogelijkheden zien in de ontwikkeling van realtime info, die waar men zich ook bevindt kan worden opgevraagd.

Beiden vinden het belangrijk een bijdrage te kunnen leveren aan het “ontzorgingsproces” van het MKB. “De moeilijke dingen leggen we graag bij ons neer. Dat vinden we heel belangrijk.
Ondernemers binnen het MKB weten heel goed wat voor bedrijfsapplicaties ze willen nemen, maar om dat dan in hun netwerk of hun computersystemen werkend te krijgen, is een ander verhaal. Het maken van een technisch platform voor het inrichten van softwareprogramma’s is echt een aparte specialiteit en die complete vraag kan bij ons terechtkomen.”

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+