ICT-checklist: ga zorgeloos op vakantie!

Als u op vakantie bent, wilt u natuurlijk niet of zo weinig mogelijk met werk bezig zijn. Toch kan het gebeuren dat u even uw mail moet lezen of dat u een collega moet helpen. Voorkom dat u hier onnodig veel tijd aan kwijt bent tijdens uw welverdiende vakantie, doordat u bijvoorbeeld geen internet heeft of niet kunt inloggen in het systeem. Met onderstaande tips gaat u zorgeloos en goed voorbereid op vakantie!

 • Brisk ICT ICT-checklist vakantieTest uw manier van thuiswerken: probeer voor uw vakantie of het remote werken werkt, voor het geval u het onverwachts nodig heeft. Zeker als u hier niet vaak gebruik van maakt is het goed om de stappen weer even te doorlopen.
 • Stel tijdelijk uw zakelijke e-mail in op uw smartphone of tablet: in het geval u op vakantie uw mailbox in de gaten wilt houden.
 • Stel uw ‘out of office’ voor de mail in: controleer of hij werkt en of de tekst/datum klopt.
 • Pas uw voicemail aan: laat de beller weten dat u op vakantie bent en dat u pas later terugbelt. Vermeld eventueel ook het telefoonnummer van kantoor.
 • Zorg dat u toegang heeft tot internet: wilt u op vakantie niet afhankelijk zijn van wifi? Gebruik uw smartphone als wifi-hotspot: de internetverbinding van uw telefoon wordt via wifi gedeeld met uw laptop of tablet. Zoek voor u op vakantie gaat uit of en hoe dit werkt met uw mobiel.
 • Bekijk de tarieven voor roaming: alhoewel de kosten voor roaming de afgelopen jaren zijn gedaald, bellen, sms-en en internetten in het buitenland is nou eenmaal duurder. Vergeet daarom niet om uw roaming uit te zetten als u geen gebruik wilt maken van internet! Bekijk ook voor u vertrekt wat de tarieven zijn en zoek uit of het niet voordeliger is om een buitenlandbundel te nemen als u niet afhankelijk wilt zijn van wifi.
 • Wees voorzichtig met wifi: open wifi-netwerken zijn vaak niet versleuteld en daarom onveilig. Sla geen wachtwoorden op en wees voorzichtig met het gebruik van bedrijfsapplicaties en internetbankieren. Heeft u dit toch gedaan? Verander dan het wachtwoord zodra u weer op een beveiligd netwerk zit.
 • Voorzie al uw apparaten van een pincode of wachtwoord: zorg dat de mobiel, tablet en/of laptop die u meeneemt goed beveiligd zijn, mochten ze gestolen worden.
 • Wijzig wachtwoorden voor u weggaat: wanneer uw organisatie wachtwoordbeleid heeft toegepast en u de melding heeft dat uw wachtwoord verloopt, wijzig deze dan voor u weggaat. Zo voorkomt u dat tijdens uw vakantie uw account geblokkeerd wordt. Tip: indien u zakelijk e-mail heeft ingesteld op uw smartphone, vergeet dan niet daarop het nieuwe wachtwoord in te stellen.
 • Vergeet niet alle benodigde opladers mee te nemen.
 • Bent u verantwoordelijk voor het maken van back-ups? Zorg dan dat een collega dit overneemt als u vakantie heeft. Als u gebruik maakt van onze Online Back-up dienst, hoeft u zich hier uiteraard geen zorgen om te maken.

Mocht u ondanks deze tips toch nog tegen problemen aanlopen, dan kunt u altijd bellen met onze helpdesk. Onze laatste tip: geniet vooral van uw vakantie!

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+