ICT-checklist: bent u voorbereid op de winter?

Noorden ge(g)ijzeld

Zo luidde de kop op de voorpagina van het Dagblad van het Noorden op 6 januari 2016. Begin dit jaar lag het hele land, met name het Noorden, plat door extreme ijzel. Dit leidde tot chaos op de wegen, dichte scholen, maar vooral ook tot veel kantoren die veel leger waren dan normaal: voor erg veel werknemers was het onmogelijk om naar kantoor te komen. Thuiswerken was dus noodzaak, maar niet iedereen was hier op voorbereid. De drukte op onze helpdesk toonde al gauw aan dat veel mensen niet meer wisten hoe het remote werken werkt, daarnaast is het nog niet bij elke organisatie mogelijk om ook thuis toegang tot het bedrijfsnetwerk te hebben. Wees voorbereid op winterse weersomstandigheden met onderstaande tips en zorg dat u ook thuis gewoon aan de slag kunt!

Heeft u een online werkplek?
brisk-ict-thuiswerken-winterWinterse omstandigheden, zoals een flinke sneeuwbui tijdens de ochtendspits, kunnen ertoe leiden dat u thuis moet werken. Werken in de cloud maakt dit mogelijk: medewerkers hebben altijd toegang tot het bedrijfsnetwerk, waardoor zowel bij de klant, op vakantie, of in geval van extreme ijzel, thuis gewerkt kan worden. Brisk ICT heeft een eigen cloud-oplossing, iKantoor, waarmee u online werkplekken kunt afnemen. Hierdoor hebben medewerkers altijd toegang tot het bedrijfsnetwerk en kunnen ze ook thuis werken als een sneeuwstorm ervoor zorgt dat ze niet op kantoor komen.

Meer over iKantoor

Wees voorbereid op extreme weersomstandigheden met deze tips:

  • Test uw manier van thuiswerken: probeer voor de echte kou ons land binnenvalt of het remote werken werkt, voor het geval u het onverwachts nodig heeft. Zeker als u hier niet vaak gebruik van maakt is het goed om de stappen weer even te doorlopen.
  • Zorg dat u de benodigde apparatuur bij u heeft: in de winter kan het zomaar gebeuren dat u een dag niet naar kantoor kan, dat is begin dit jaar wel bewezen. Werkt u op een laptop van werk? Zorg dan dat u deze elke dag na werk meeneemt, maar ook de oplader die erbij hoort. Op die manier weet u altijd zeker dat u ook thuis aan de slag kunt.
  • Houd rekening met de temperatuur van uw apparaat: laat u uw laptop, tablet of smartphone wel eens langere tijd in de auto liggen? In de winter koelt uw apparaat hierdoor erg af. Als hij vervolgens aangezet wordt in een warme omgeving, kan er condensvorming ontstaan, wat kan leiden tot roest. Onze aanbeveling is dan ook om uw apparaten in de winter niet in de auto te laten liggen voor langere tijd, óf om even te wachten met opstarten, zodat het apparaat eerst wat warmer kan worden.
  • Snel last van koude vingers, maar moet u veel buiten een smartphone of tablet bedienen? Er zijn handschoenen waarmee touchscreens bediend kunnen worden. Zoek op internet of vraag in de winkel naar “touchscreen handschoenen”.
  • Gaat u in de winterperiode op vakantie/op wintersport? Bekijk dan ook nog even onze ICT-checklist voor als u op vakantie gaat. U wilt natuurlijk niet of zo weinig mogelijk met werk bezig zijn op vakantie, maar het kan altijd gebeuren dat u uw collega’s even moeten helpen of uw mail moet lezen. Met deze tips  gaat u goed voorbereid op wintersport!

Mocht u ondanks deze tips toch nog tegen problemen aanlopen, dan kunt u altijd bellen met onze helpdesk.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+