In de cloud of eigen servers? Ga hybride!

Er vindt de laatste jaren een sterke verschuiving plaats van werken met eigen servers op kantoor naar werken in de cloud. Altijd en overal toegang tot de benodigde bestanden, eenvoudig samenwerken met collega’s en werken op elk willekeurig apparaat wordt voor veel organisaties steeds belangrijker. Ondanks dat werken in de cloud het aan populariteit wint, kiezen veel organisaties voor een server op locatie, ook wel als ‘on-premise’ aangeduid. Voor sommige organisaties is kiezen uit één van beide niet de beste optie. Hybride werken is dan wel een oplossing: u hoeft namelijk niet te kiezen voor óf werken in de cloud óf on-premise, u kunt beide mogelijkheden combineren.

Het beste van twee werelden
Als werkplekspecialist weten we goed hoe belangrijk het is dat systemen, mensen, data en platforms met elkaar samenwerken. En voor veel organisaties betekent dit dat alles op de server laten staan of een volledige migratie van data en applicaties naar de cloud niet de ideale situatie is. Daarom adviseren wij vaak een hybride oplossing. Dat is een cloudoplossing, zoals iKantoor of Office 365, met daarnaast een systeem op locatie, waardoor bepaalde applicaties binnen de organisatie kunnen blijven draaien. U bepaalt zelf welke onderdelen u naar de cloud verhuist en wat u binnen de organisatie houdt. Resultaat: het beste van twee werelden.

Veilig werken en goed beheer
Door te kiezen voor een hybride oplossing heeft u veel controle over de veiligheid van uw data. U heeft immers zelf in de hand welke applicaties en dus welke data u bij een cloudprovider neerzet en wat u afgeschermd op uw eigen servers laat staan. Het laden van gebruikersprofielen (rechten en instellingen gebruiker) en (grafische) applicaties vanaf een lokaal netwerk biedt snelheid en houdt bedrijfsgevoelige informatie intern opgeslagen. Met een mailserver in de cloud wordt een beheerde dienst afgenomen en heeft iedereen altijd en overal toegang tot de e-mail en agenda.

“Maar met alles in de cloud hebben we helemaal geen zorgen meer over het beheer.” Deze reden horen we regelmatig om naar de cloud te verhuizen. Organisaties vergeten dat een deel van het beheer sowieso op de werkvloer blijft omdat daar de computers, printers, randapparatuur en internetverbindingen zijn. In geval van hybride beheert Brisk ICT zowel alles in de cloud als on-premise, zodat de klant volledig ontzorgd is.

FlexhydroPraktijkvoorbeeld van hybride werken
Bij FlexHydro startte de server niet meer op en is Brisk ICT ingeschakeld om dit op te lossen. Om een beter bedrijfsnetwerk voor de toekomst te creëren is meteen gekozen voor een hybride oplossing in plaats van alles op lokale servers te laten draaien. FlexHydro werkt veel met CAD-software, waardoor volledig in de cloud werken geen optimale oplossing is. Ook was de voorkeur om de primaire bedrijfsapplicatie van FlexHydro, Exact ERP, op kantoor en dichtbij de productie te houden. De mailserver is gemigreerd naar een cloudoplossing, namelijk Exchange Online van Microsoft Office 365. Voor FlexHydro was  volledig werken in de cloud niet de ideale oplossing, maar hybride werken wel.

Lees de volledige klantcase

Hybride werken op een rijtje
Door te kiezen voor een hybride oplossing profiteert u van de voordelen van zowel werken in de cloud als on-premise.

 • Voordelen van werken in de cloud
  • Bestanden en programma’s overal en altijd beschikbaar;
  • Werken op elk willekeurig apparaat;
  • ICT als een volledig beheerde dienst afneembaar.
 • Voordelen van een lokale server
  • Grafische performance optimaal voor elke gebruiker;
  • Efficiënter werkplekbeheer;
  • Uitgebreide mogelijkheden met randapparatuur;
  • Bedrijfsgevoelige informatie blijft binnen de deur.

Wilt u ook werken waar u maar wilt, maar toch alles goed en veilig geregeld hebben? Of heeft u een cloud oplossing en mist u functionaliteit? Neem dan contact met ons op. We bekijken graag samen met u welke oplossing het beste bij u past.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+