Huisartsenpraktijk Lewenborg

HAP-LewenborgBrisk ICT zorgt voor een gezond ict platform

‘Als huisartsen zijn we met de gezondheid van mensen bezig. Brisk ICT zorgt voor de gezondheid van onze ict. Daarmee zijn we altijd verzekerd van goed werkende en veilige ict. En dat is fijn om te weten!’
W.H.G.M. Benneker, huisarts

Huisartsenpraktijk Lewenborg biedt samen met andere zorgverleners uitgebreide eerstelijnszorg aan voor de inwoners van Lewenborg, Ulgersmaborg, Oosterhoogebrug en omgeving in de stad Groningen. Met 36 werkplekken is goed werkende ict van belang, maar ook de veiligheid van data is erg belangrijk want er wordt gewerkt met medische gegevens van patiënten.

Huisartsenpraktijk Lewenborg is al klant bij Brisk ICT, zelfs al voordat de naam Brisk ICT in beeld was. Er is in de loop van de tijd dus heel wat veranderd en vervangen. In 2013 zijn nog 22 pc’s vervangen en is alles overgegaan van Windows XP naar Windows 7.

De vorige server, die bijna 9 jaar probleemloos op locatie heeft gedraaid, is inmiddels ook vervangen door een nieuwe. Door op de nieuwe server virtualisatie toe te passen wordt de continuïteit goed gewaarborgd. De oude server was aan vervanging toe en omdat Windows Server 2003 vanaf juli 2015 niet meer ondersteund wordt, is de overstap gemaakt naar Microsoft Server 2012 R2. Daarmee zijn we niet alleen weer up tot date, maar is de beveiliging ook verbeterd en gewaarborgd.

Alle persoonlijke en algemene bestanden staan centraal op de server en gebruikersrechten en instellingen worden op centraal niveau geregeld. Hierdoor kan iedereen op elke pc inloggen en heeft toegang tot al zijn of haar documenten.

Alle Microsoft updates en virusscanners worden centraal (en op afstand) gecontroleerd. Brisk ICT monitort op afstand ook belangrijke zaken als: schijfruimte, snelheid, processorbelasting, benodigde updates en de gezondheid van de hardware. Dat gebeurt op basis van fixed-price systeembeheer. Daarnaast wordt alle data veilig geback-upt met Brisk Online backup en worden de back-ups dagelijks gecontroleerd . Zo wordt de huisarts volledig ontzorgd van alle ict zorg.

Voor de registratie van patiëntgegevens wordt gebruik gemaakt van Medicom, een systeem van PharmaPartners. Brisk ICT is installatiepartner van PharmaPartners en kan daarmee toegevoegde waarde leveren aan de huisartsenpraktijk. Als er bijvoorbeeld een nieuwe computer komt, kan Brisk ICT deze snel en eenvoudig aanmelden bij PharmaPartners. Ook ondersteunt en adviseert Brisk ICT in de juiste keuze voor printers. Medicom ondersteunt namelijk niet alle printers optimaal. Door te kiezen voor de juiste printers functioneren alle aanwezige printers optimaal met Medicom. Brisk ICT is de enige installatiepartner van PharmaPartners in noordoost Nederland.

De huisartsenpraktijk is met de migratie naar een nieuwe server en Microsoft Server 2012 R2 weer klaar voor de komende jaren. En met monitoring, systeembeheer, online backup en ondersteuning voor Medicom is de ict omgeving bij Brisk ICT in goede handen.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+