HP start terugroepactie voor laptopaccu’s

Deze week is HP gestart met een terugroepactie voor laptopaccu’s in verband met brandgevaar. De accu’s zijn wereldwijd verkocht in de periode maart 2013 en augustus 2015.

HP terugroepactie Brisk ICTHet betreft geleverde accu’s in bepaalde laptops van HP en Compaq, maar ook om los aangeschafte reserveaccu’s of accu’s die als vervanging geleverd zijn. De accu’s uit onder andere HP Compaq-, HP ProBook-, HP Envy-, HP Pavilion- en Compaq Presario-laptops kunnen getroffen zijn. Volgens HP kunnen deze batterijen oververhit raken en en daardoor brandgevaarlijk worden.

Vervangende accu aanvragen
Heeft u een HP of Compaq laptop? Controleer dan zo snel mogelijk of u een getroffen batterij heeft! HP heeft een tabel beschikbaar gemaakt waarin alle laptopmodellen staan die mogelijk een defecte accu bevatten. Niet alle accu’s zijn getroffen. Met een programma van HP kunt u controleren of u een laptop met een getroffen batterij heeft. Dit programma kunt u downloaden op de pagina van de terugroepactie. Ook kunt u dit handmatig controleren door het typenummer en enkele andere gegevens in te voeren. Op de pagina van de terugroepactie kunt u indien nodig ook een vervangende accu aanvragen.

Mocht blijken dat uw laptop ook een brandgevaarlijke batterij heeft, vraag dan zo snel mogelijk een nieuwe accu aan. HP meldt dat u de laptop zónder accu kunt blijven gebruiken met het stroomsnoer aangesloten.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+