HP breidt terugroepactie voor accu’s i.v.m. brandgevaar uit

In juni 2016 is HP gestart met een terugroepactie voor laptopaccu’s in verband met brandgevaar. In januari 2017 heeft HP deze actie uitgebreid. Ook als u vorig jaar al uw batterij gecontroleerd heeft en te horen kreeg dat uw product niet betrokken is, is het van belang dit bericht te lezen en uw accu nogmaals te controleren!

De betreffende batterijen
De uitbreiding heeft betrekking op meer batterijen die bij dezelfde notebookproducten geleverd zijn. De accu’s kunnen oververhitten met brand- en verbrandingsgevaar als gevolg. Het gaat om batterijen die tussen maart 2013 en oktober 2016 (in plaats van augustus 2015 zoals in de vorige actie werd genoemd) wereldwijd geleverd zijn bij bepaalde HP-, Compaq-, HP ProBook-, HP ENVY-, Compaq Presario- en HP Pavilion-notebooks. Ook kan het gaan om batterijen die als accessoire of reserve verkocht zijn, of via Ondersteuning als vervanging geleverd zijn.

Batterij vervangen
Als u gebruik maakt van een HP of Compaq laptop, is het van belang om te controleren of u een getroffen batterij heeft. In een tabel van HP staan alle laptopmodellen en batterijstreepjescodes voor batterijen die mogelijk betrokken zijn. Testen of uw batterij betrokken is kan door een programma van HP te installeren, of door dit handmatig te controleren met het validatieproces van HP. Heeft u een brandgevaarlijke batterij? Stop dan meteen met het gebruik van de accu! De notebook kan zonder batterij gebruikt blijven worden door hem op een externe voedingsbron aan te sluiten.

Let op: ook als u vorig jaar al uw batterij heeft gecontroleerd en te horen heeft gekregen dat uw product niet betrokken was, is het volgens HP van belang om dit nogmaals te controleren! Heeft u destijds een vervangende batterij ontvangen, dan hoeft u deze niet te controleren.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+