‘Het Nieuwe Werken’ met ‘Cloud Computing’

Het Nieuwe Werken en Cloud Computing, weet u al wat dit is en wat u daaraan heeft? Het zijn kreten die we in 2010 nog veel vaker zullen horen, al dan niet verpakt in andere bewoording. Cloud Computing maakt Het Nieuwe Werken mogelijk. In een notendop betekent het voor u, dat u kunt (samen)werken waar en wanneer u dat wilt.

Bij Cloud Computing staat Cloud (Nederlands: wolk) voor het internet en komt erop neer dat u niet op uw eigen PC aan het werk bent maar op een willekeurige PC via het internet op een centrale computer. Een kenmerk van Cloud Computing is dat u geen eigenaar bent van de software die u gebruikt, u betaalt enkel voor de dienst.

Hoe u toegang krijgt tot de applicaties die u gebruikt in The Cloud kan verschillen. Populair zijn de web-applicaties. Het gemak daarvan is dat u deze kunt opstarten vanuit uw webbrowser. Maar ook worden Remote Desktop systemen (Extern Bureaublad) veel toegepast, hiermee is het mogelijk om ook gewone (niet web) applicaties in The Cloud te gebruiken.

Op een Remote Desktop systeem kunnen nagenoeg alle applicaties worden geïnstalleerd en zijn de meeste bedrijfsnetwerken daarom te verhuizen naar The Cloud. De beperking ligt anno 2010 vooral in de grafische toepassingen waarbij het scrollen van afbeeldingen, bewegende beelden of grote kleurdieptes voorkomen. CAD tekenaars en grafisch ontwerpers zijn voorlopig gebonden aan hun eigen PC.

Het Nieuwe Werken is een andere manier van werken en samenwerken, ondersteund door de laatste technologie. Onafhankelijk van tijd en plaats kunt u uw werk doen; thuis, bij de klant of op kantoor. Hierdoor is het mogelijk dat u werk en privé beter op elkaar kunt af te stemmen, teamleden op verschillende locaties beter kan laten samenwerken of bijvoorbeeld anders kan omgaan met huisvesting van uw organisatie.

Het vergt wel een andere kijk op hoe leiding te geven aan de mensen in uw organisatie. Aansturen op input, zoals aanwezig zijn van 9 tot 5, is niet van belang. Wel van belang is het resultaat. Onderzoek heeft aangetoond dat het een hogere productiviteit oplevert en vooral meer werkplezier.

Het Nieuwe Werken is niet even geschikt voor elke organisatie of iedereen in een organisatie. Wel kan elke organisatie profiteren van de mogelijkheden die Cloud Computing biedt, zoals kostenbesparing op reiskosten en huisvesting, meer service kunnen verlenen, vestigingen beter laten samenwerken etc.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Brisk ICT heeft iKantoor ontwikkeld, een kant een klare ‘Cloud Computing’ oplossing op basis van een Remote Desktop systeem. U hoeft zelf niet te investeren in een eigen bedrijfsnetwerk, heeft geen omkijken naar het beheer ervan en uw bedrijfsnetwerk is schaalbaar, ook bij een afnemend aantal werkplekken.

Harry Bos
Brisk ICT

Bron: Magazine A7 editie Friesland

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+